Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia N1 tablet vanaf 7 januari te koop

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2014, 19:06 CategorieAndroid

Het is alweer een ruime maand geleden dus we zouden bijna vergeten dat Nokia onlangs een tablet aangekondigd heeft. Het Finse bedrijf komt namelijk met de N1, een high-end tablet met een formaat van 7.9-inch. De Nokia N1 moet vanaf 7 januari in de verkoop gaan.

Hoewel de Nokia N1 al officieel aangekondigd is houdt het Finse bedrijf op 7 januari een persevenement om de tablet officieel te lanceren en de verkoop in te luiden. De tablet krijgt een prijskaartje van rond de 200 euro mee en moet in eerste instantie in Azië verkocht worden.

Voor een prijs van omgerekend 200 euro krijg je een tablet met indrukwekkende specificaties. Zo beschikt de N1 over een 7.9-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels en draait het geheel op een Intel Atom Z3580-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz.

Onder de motorkap zien we verder 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook is de tablet voorzien van een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, stereospeakers, een type-c usb-connector en een 5.300mAh accu.

Nokia-N1-4

De Nokia N1 draait op Android 5.0 Lollipop, de meest recente versie van Android. Nokia heeft voor Android de “Z Launcher” ontwikkeld. Het idee achter deze launcher is dat je als gebruiker letters op het scherm kunt schrijven met je vinger waarna de tablet je bestanden, contacten en apps toont die met deze letter beginnen. Wat er getoond wordt is afhankelijk van waar je jezelf op dat moment bevindt in de software.

Nokia laat weten dat de verkoop van de N1 op 7 januari van start gaat maar helaas geldt deze datum niet voor Europa. Of en wanneer de tablet in de Nederlandse schappen terechtkomt is vooralsnog onduidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.