Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oddworld Stranger’s Wrath nu uit op iOS

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 13:09 CategorieApplicaties

De Xbox-klassieker Oddworld: Stranger’s Wrath heeft z’n weg gevonden naar de iOS-apparaten. In deze game is eigenlijk alles vreemd. Het is een port van de Xbox-game uit 2005; destijds kreeg het veel lovende kritieken en dat is nu ook niet anders. Op de besturing na.

Oddworld: Stranger’s Wrath

Het spel Oddworld: Stranger’s Wrath is een game uit 2005, die oorspronkelijk uitkwam op de eerste Xbox: je weet wel, die grote, logge zwarte doos onder je televisie. Toen de game destijds uitkwam, kreeg het lovende kritieken van zowel pers als publiek. Voornamelijk omdat het lekker vreemd was. Het genre was misschien wel standaard, maar de invulling ervan niet en dat is wat gamers over het algemeen wel kunnen waarderen. Nu is de game dus op iOS uitgekomen – de ontwikkelaar geeft aan dat de Android-versie nog volgt.

De game is ontwikkelaar door spelontwikkelaae Oddworld Inhabitants en komt bijna tien jaar nadat-ie op Xbox verscheen dus uit op iOS. Oddworld: Stranger’s Wrath is een zij-avontuur van de Oddworld-serie, waarin je de controle nam over een vreemd wezentje dat puzzels moest oplossen in een 2D-wereld. Stranger’s Wrath gebruikt de basis van de omgevingen onderzoeken en combineert dat schieten vanuit de first- en third-person-cameraposities. Het is wellicht even wennen, maar uiteindelijk heel leuk en creatief bedacht.

Gelukkig hebben we niet te maken met een luie overzetting van Xbox naar iDevice en heeft de ontwikkelaar nieuwe dingen toegevoegd. Zo is de besturing onder handen genomen, maar blijkt uit de eerste recensies dat die niet optimaal werken (waar meerdere spellen met digitale knoppen last van hebben). Maar gelukkig kun je speciale externe controllers gebruiken, aangezien de game die ondersteunt. Je vindt Oddworld: Stranger’s Wrath via de onderstaande downloadlink voor een prijs van 5,49 euro.

  • Oddworld: Stranger's Wrath
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.