Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Offline kaarten opslaan met Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2014, 14:16 CategorieWindows

Met Windows 10 kunnen we straks offline kaarten opslaan. Deze functie is namelijk opgedoken in de preview build van het besturingssysteem.  Offline kaarten opslaan is één van die functies die Windows Phone wel heeft, maar het ‘grotere’ Windows niet.

Windows 10

Eén van die features die Windows Phone wel al een tijdje heeft, maar het Windows dat draait op tablets of pc nog niet, is de optie om kaarten offline op te slaan. Er gaan al een tijdje geruchten rond over deze nieuwe functie voor Windows 10 en vandaag zien we de mogelijkheid opduiken in een preview build, nummer 9888, van het besturingssysteem. Eerder deze week lekte de nieuwe versie naar het publiek toe en het lijkt erop dat we vanuit elke regio van de wereld de kaarten kunnen downloaden en offline kunnen gaan gebruiken.

Maar wanneer mensen dat probeerden te doen, zorgde dat vaak voor een crash van de preview build 9888 van Windows 10. Nu kun je je misschien afvragen waarom offline kaarten handig zijn op Windows 10. Op een smartphone is het veel logischer om die functie te hebben (zoals-ie dus bestaat in Windows Phone), maar wanneer je je bedenkt dat er een hele rits met goedkopere Windows-tablets op komst is, dan weet je pas zeker dat deze functie handig is. Zo kun je altijd een handzaam apparaat met alle offline beschikbare data bij je dragen.

Kaarten via een Wi-Fi-netwerk thuis downloaden en onderweg offline gebruiken is immers een handige manier om heel wat mobiele data te besparen. Je tablet hoeft dan niet iedere keer eerst alle informatie over heel de omgeving te downloaden, maar het is wel raadzaam af en toe je kaarten dan te updaten. Dan weet je zeker dat je altijd up to date informatie bij je hebt. In januari verwachten we de eerste preview build van Windows 10 voor consumenten die is bedoeld voor consumenten. Dan kun je mogelijk ook zelf aan de slag met de software.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.