Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Originele Amazon Kindle Fire krijgt onofficiële Lollipop-versie

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 13:09 CategorieAndroid

Fanatiekelingen hebben de Amazon Kindle Fire, een tablet uit 2011 alweer, voorzien van de nieuwste versie van Android, Android 5.0 Lollipop. Amazon brengt zelf nog wel eens een update uit voor het apparaat, maar de nieuwste functies heeft-ie niet.

Amazon Kindle Fire

Het is alweer drie jaar geleden dat Amazon z’n eerste Kindle Fire-tablet uitbracht. Wanneer je hem met de standaard van vandaag de dag vergelijkt, dan lijkt het alweer een prehistorisch beestje te zijn. De Kindle Fire heeft slechts 512MB aan werkgeheugen, 8GB aan interne schijfruimte, TI OMAP 4430 dual-core processors, en een 7 inch, 1024 x 600 pixel display. Desondanks blijkt het nog altijd een capabel apparaat te zijn, aangezien fanatieke softwarekenners Android 5.0 Lollipop op de Amazon Kindle Fire draaiende hebben gekregen.

Het komt nog wel eens voor dat Amazon zelf een update uitbrengt voor het oude beestje, maar de eerste Kindle Fire heeft niet alle moderne functies die latere tablets wel hebben. Maar dat weerhoudt onafhankelijke ontwikkelaars er niet van zelf met software-updates op de proppen te komen, aangezien er nu dus onofficiële build van Lollipop voor het apparaat te downloaden is. Het vergt wel wat kennis en werk om Lollipop op de tablet te krijgen; je hebt in elk geval firmware 6.3.3 op de Kindle Fire nodig, voordat je gaat flashen.

Je vindt op de website van Liliputing een stappenplan waarmee je Android 5.0 op de Amazon Kindle Fire krijgt. Wanneer het je gelukt is, houd dan wel rekening met het extreme batterijverbruik. Ook zijn sommige doorzichtige animaties eruit gesloopt, vanwege het kleine werkgeheugen en zien we dat Google Play Movies niet werkt. Maar voor de rest zou het apparaat goed moeten werken en kun je lekker je met Kindle Fire de Google Play Store verkennen en genieten van een stockversie van Android 5.0.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.