Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Patent van Apple beschermt iDevice tijdens vallen

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 13:27 CategorieApple

Een nieuw patent van Apple kan er in de toekomst mogelijk voor zorgen dat je iPad of iPhone niet meteen kapot gaat bij het vallen. Het iDevice zou zichzelf namelijk automatisch op een dusdanige manier in de lucht positioneren, zodat-ie niet op het scherm terechtkomt.

Patent van Apple

Door de jaren heen zijn er al heel wat patenten en ideeën voorbijgekomen waarmee fabrikanten en andere ontwikkelaars en creatievelingen proberen te voorkomen dat je phablet, tablet of smartphone kapot gaat bij het laten vallen. Eén van die uitvindingen die ooit voorbij is gekomen, betreft het implementeren van soort van airbags binnen een apparaat, die in de hoeken en langs de randen verstopt worden. Maar een dergelijk idee vergt een snelle processor, die binnen een milliseconde moet kunnen inzien dat je apparaat valt.

Maar met technieken die al in allerlei phablets en tablets aanwezig zijn, kun je ook al een hoop leed voorkomen. Dat denkt Apple tenminste, dat onlangs een patent heeft geregistreerd en gekregen, waarmee het bedrijf uit Cupertino wil voorkomen dat je iPhone of iPad op het scherm valt wanneer-ie uit je handen glipt of van de tafel glijdt. Wellicht dat je het filmpje van de enthousiaste jongeman nog met z’n fonkelnieuwe iPhone 6 Plus nog kan herinneren, die heel voorzichtig z’n Plus uit de doos haalde voor het nieuws. Check hem anders hieronder.

Gelukkig hoeft Apple geen rare fratsen uit te halen om die bescherming te kunnen bieden en gebruikt de fabrikant de onderdelen die we al vinden in nieuwe iPhones en iPads, zoals bijvoorbeeld de versnellingsmeter en magnetometer. Die zouden, samen met de processor, heel snel kunnen bepalen wanneer een apparaat valt, zodat ze samen ervoor kunnen zorgen dat het iDevice zichzelf snel omdraait in de lucht, mocht dat nodig zijn. Wanneer en of we deze techniek ooit in onze iApparaten tegenkomen, is helaas nog niet bekend.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.