Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijzen iOS-apps voor iPhone en iPad mogelijk omhoog

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2014, 14:08 CategorieApplicaties

Mogelijk moeten we binnenkort een paar cent meer betalen voor apps die in de Apple App Store te vinden zijn. Apple heeft ontwikkelaars namelijk laten weten dat het btw-tarief gewijzigd wordt.

In een brief aan ontwikkelaars laat het bedrijf uit Cupertino weten dat vanaf 1 januari een nieuw btw-tarief gehanteerd zal worden. Momenteel gebruikt Apple het tarief van 15 procent, gebaseerd op de regels in Luxemburg. Vanaf begin volgend jaar zal het tarief uit het land van de gebruiker gehanteerd worden.

Voor Nederlandse bezitters van een iPhone of iPad houdt dit in dat apps een paar cent duurder zullen worden, afhankelijk van de prijs exclusief btw. Een app van bijvoorbeeld 89 eurocent kost momenteel 77 eurocent exclusief btw. Vanaf 1 januari wordt dit waarschijnlijk 93 eurocent. Natuurlijk worden duurdere apps evenredig duurder.

On January 1, 2014, value-added tax (VAT) rates for apps will change for all territories in the European Union. VAT will be based on the customer’s country of residence instead of being the same across all EU territories.

Apple gaat dus kijken naar de locatie van de gebruiker, gebaseerd op de adresgegevens die je hebt achtergelaten bij de registratie van je account voor de App Store. Apple zelf heeft de prijswijzigingen voor consumenten nog niet officieel gecommuniceerd via de App Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.