Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Productie Qualcomm Snapdragon 810 ligt op schema

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 20:57 CategorieHardware

Nadat er eerst geruchten waren dat de productie van de Qualcomm Snapdragon 810 niet op schema lag, spreekt de producent dat nu tegen. Even leek het erop dat onaangekondigde apparaten als de LG G4 en Xperia Z4 Ultra uitgesteld zouden worden, maar niets is minder waar.

Qualcomm Snapdragon 810

Vorige week dook ineens een rapport op waaruit bleek dat Qualcomm problemen ondervond tijdens de productie van de Snapdragon 810, de processor die hoogstwaarschijnlijk de volgende generatie phablets gaat ondersteunen, waardoor de kans bestond dat onaangekondigde apparaten, zoals de LG G4 en de Xperia Z4 Ultra, niet op tijd op de markt zouden verschijnen. Nu heeft Qualcomm zelf gereageerd op die geruchten: het bedrijf geeft aan dat er geen problemen zijn gevonden en dat de productie op schema ligt.

Verder liet het bedrijf niets los. Zo scheen de Snapdragon 810 last te hebben van problemen als oververhitting en GPU-fouten, maar daar heeft Qualcomm niet op gereageerd – behalve dan de standaard zin dat het bedrijf niet ingaat op geruchten. Alles verloopt volgens plan en de eerste processoren moeten gewoon klaar zijn in de eerste helft van 2015 – maar dat is nogal een brede periode, dus zijn er mensen die denken dat er wel degelijk problemen waren en dat Qualcomm een klein beetje geschoven heeft met de releasedatum.

Maar hoe het ook zit, voor de zomer van 2015 komt de chip op de markt en kunnen we de eerste toestellen verwachten. De Qualcomm Snapdragon 810 is een 64-bit octa-core-processor die volledig gebruik kan maken van de 64-bit-ondersteuning van Android 5.0 Lollipop. Binnenin vinden we vier kernen die draaien op Cortex A57 high-performance cores van 1,96GHz. De andere vier kernen zijn meer energiebewust en geven minder kracht dan de A57. Het gaat hier om de Cortex A53-keren, die alle vier ‘slechts’ draaien op 1,56GHz.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.