Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Logitech Type+ case met keyboard voor de iPad Air 2

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2014, 11:39 CategorieAccessoire reviews

We hebben al verschillende iPad-accessoires van Logitech bekeken, waaronder de flexibele AnyAngle case waarmee de tablet beschermd wordt en het Keys-To-Go toetsenbord waarmee je overal productief kunt werken. In deze review kijken we echter naar een combinatie van deze accessoires; de Logitech Type+, een case die bescherming en flexibiliteit biedt maar ook beschikt over een ingebouwd toetsenbord.

Logitech Type+ voor iPad Air 2

De Logitech Type+ is een alles-in-een keyboard case voor de iPad Air 2 waarmee je de tablet komt omvormen tot soort van laptop. Hiervoor beschikt de case over een Bluetooth-toetsenbord dat, volgens de fabrikant, een typ-ervaring biedt die te vergelijken is met die van een laptop. Het scherm van de iPad hecht zich in de typ-stand via een magneet aan het toetsenbord en zorgt ervoor dat het scherm altijd binnen handbereik is.

Logitech-Type-Plus-totaal

De Logitech Type+ beschikt ook over een automatische aan/uit-functie. Wanneer de iPad rechtop in typ-positie wordt geplaatst, gaat het Logitech Type+ toetsenbord automatisch aan en wanneer de iPad plat ligt om te surfen op het web gaat het toetsenbord vanzelf uit. Daarnaast zorgt de auto-wake- en auto-sleep-functie ervoor dat de iPad automatisch aan- en uitgaat gaat wanneer de case wordt geopend of gesloten. De Logitech Type+ is verkrijgbaar in zwart en rood voor een adviesprijs van 99,99 euro.

Design

Net zoals de andere accessoires van Logitech die we bekeken hebben is de Type+ een accessoire met een hoogwaardige afwerking en premium materialen. De buitenzijde is voorzien van een fraai afgewerkte FabricSkin-huid die de iPad prima in de hand laat liggen. Aan de achterzijde zien we een opening voor de camera terug en de zijkanten zijn opengelaten zodat de knoppen en connectors van de tablet toegankelijk blijven. Twee rubberen randen zorgen ervoor dat de iPad stevig op zijn plek blijft, ook wanneer je de tablet en accessoire meeneemt.

Logitech-Type-Plus-dicht

Het toetsenbord ziet er chique en premium uit, met knoppen die een fijne afwerking hebben zodat je vingers er niet snel afglijden. Het geheel heeft een gewicht van 430 gram en is 17,1 millimeter dik, iets dat wel te begrijpen is als we naar de flexibiliteit, bescherming en mogelijkheden kijken. Je maakt van je iPad immers een soort van laptop. Overigens ligt het toetsenbord iets in de cover waardoor de toetsen nooit het scherm van de iPad raken wanneer de case gesloten is. Daarbij wordt de sluimerfunctie van de iPad geactiveerd wanneer de cover gesloten wordt.

Logitech-Type-Plus-toetsenbord-2

Bescherming

De Type+ case van Logitech moet je iPad op verschillende manieren beschermen. Zoals gezegd is de case voorzien van een speciale skin die tegen een spatje water (of andere vloeistof) kan maar aangezien de zijkanten open zijn en er ook een opening voor de camera aanwezig is raden we je toch aan voorzichtig te zijn met een kop koffie naast je tablet. De kans is groot dat de vloeistof op plaatsen komt waar je het niet wilt hebben.

Logitech-Type-Plus-design-2

Ook kan vloeistof snel het toetsenbord bereiken en daar is het helaas wat minder makkelijk uit/af te krijgen. Het gebruikte materiaal biedt voldoende bescherming tegen krassen en stoten wanneer de case gesloten is maar ook hier moet gezegd worden dat de bescherming niet optimaal is. Een val van een tafel kan je iPad immers nog steeds beschadigen. De Type+ is minder beschermend tegen stoten dan AnyAngle case maar voldoende bescherming in een tas, onderweg of op een bureau.

Standposities

Om je iPad om te vormen tot laptop en comfortabel op deze manier te gebruiken is de Type+ case voorzien van twee standposities. Je kunt de iPad in een hoek plaatsen die vergelijkbaar is met hoe je een laptop gebruikt. Op deze manier kun je de tablet eenvoudig op je bureau of zelfs op je schoot gebruiken.

Logitech-Type-Plus-design

Het geheel staat zeer stabiel dankzij een magneet in de case en bij aanraking van het scherm hoef je niet bang te zijn dat de tablet achterover schiet of dat het geheel meebeweegt. Er is ook een liggende positie mogelijk waarbij de iPad over het toetsenbord valt. Dit is met name handig wanneer je een spelletje speelt of snel iets op het scherm wilt zoeken of tikken.

Logitech-Type-Plus-stand

Toetsenbord

Wellicht het belangrijkste onderdeel van de Logitech Type+ case is het toetsenbord. Logitech heeft een volledig QWERTY-toetsenbord in de case verwerkt en zoals hierboven aangegeven ligt het keyboard iets in de cover waardoor zowel de toetsen als het scherm van de iPad niet in aanraking komen met delen van de tablet of cover. Natuurlijk zijn er ook weer verschillende iOS-specifieke toetsen aanwezig. Zo is het bijvoorbeeld met één druk op de knop mogelijk te schakelen tussen openstaande apps, te zoeken op je iPad, een screenshot te nemen en de mediaspeler te bedienen. De belangrijkste functies van je iPad zijn direct toegankelijk en daarbij zijn de ctrl-, alt- en cmd-toetsen aanwezig. Met de X-, C- en V-toetsen kan tekst geknipt, gekopieerd en geplakt worden.

Logitech-Type-Plus-toetsenbord

Het toetsenbord maakt draadloos verbinding met de iPad, middels Bluetooth. Deze verbinding is eenvoudig en snel tot stand gebracht; zet de iPad op het toetsenbord en zoek op je iPad het toetsenbord bij Bluetooth-apparaten. Tik op de naam van het toetsenbord en je kunt aan de slag. De toetsen zijn voorzien van een fijne structuur waardoor je vingers er niet snel afglijden en bieden voldoende travel voor een comfortabele typ-ervaring. Ook is er voldoende ruimte tussen de toetsen waardoor je niet snel een verkeerde toets zult raken. Het materiaal rondom de toetsen is echter nogal glad en kan snel plakkerig overkomen, een klein minpuntje. Volgens Logitech gaat het toetsenbord een maand of drie mee op een volledige lading (3 uur laden). Helaas hebben we dat niet kunnen testen dus dat nemen we dan maar aan. Handig is wel dat het toetsenbord zelf uitschakelt wanneer deze niet gebruikt wordt.

Conclusie

De Logitech Type+ case voor de iPad Air en iPad Air 2 is een zeer complete accessoire waarmee je de iPad om kunt vormen tot compacte laptop. De case voegt aardig wat gewicht en dikte toe aan je iPad maar hiervoor krijg je flexibiliteit in de vorm van standposities, bescherming tegen krassen en morsen, en een comfortabel toetsenbord terug. Wat betreft de bescherming zijn er cases die meer bieden maar dan moet je het wel zonder ingebouwd toetsenbord stellen. De Type+ is voorzien van hoogwaardige materialen en een premium afwerking, iets dat voor een prijs van 99,99 euro ook wel mag natuurlijk. Ben je op zoek naar een premium alles-in-één case voor je iPad? Dan kunnen we de Logitech Type+ zeker aanraden.

 • Delen:

Reacties

 1. Arjan
  04 december, 2014 om 12:28

  Jammer dat deze case/kleur niet beschikbaar is voor de iPad mini! Ziet er goed uit namelijk. Gelukkig heeft Logitech heel veel leuke andere spulletjes beschikbaar voor een mini :)

 2. Stef Mucha
  06 december, 2014 om 19:52

  veel van onze cursisten hebben dit toetsenbord besteld deze worden volgende week geleverd.
  Mooi toetsenbord zeker zijn geld waard.

 3. Wendy
  27 december, 2014 om 23:52

  Weet iemand al iets over de Magnetic clip-on keyboard cover
  for iPad Air 2?

 4. V
  08 april, 2015 om 22:54

  Is het mogelijk dit toetsenbord te gebruiken voor iPad air en ipad air2?
  Is wat zijn voordelen van deze bovenbeen ultra thin toetsenbord?

 5. Mattty
  18 december, 2015 om 13:21

  Hoe kun je zien wanneer het toetsenbord volledig opgeladen is?
  Het toetsenbord werd geleverd met minimale info en slechts 1 klein snoertje.
  Moet ik opladen via de laptop of via de oplader van de iPad??

 6. eed
  23 februari, 2016 om 16:31

  Het lukt mij niet om het toetsenbord te laden. Heb met het usb kabeltje het toetsenbord aan de pc gekoppeld, hij maakt wel contact maar laadt niet. Heb ook het kabeltje gebruikt in combinatie met de ipad adapter, maar ook dit heeft niet geholpen. Hoe laadt ik mijn toetsenbord op????

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.