Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: slimme TICKR X hartslagmeter

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2014, 12:44 CategorieAccessoire reviews

Health is hot. Er zijn niet alleen tientallen apps die op de markt die je helpen bij het sporten of afvallen maar er is ook steeds meer hardware op de markt waar smartphones of phablets de rol van scherm, rekencentrum en meer op zich nemen. Fitnessapparatuur zoals hartslagmeters die tot nu toe vooral binnen hun eigen systeem leefden (soms met onhandige online interfaces wel) die nu via de smartphone toegang hebben tot de kracht van een modern app-aanbod.

Wahoo Fitness

Wahoo Fitness is een merk dat zich richt op het maken van accessorres die samen met een smartphone of computer gebruikt kunnen worden. Zo hebben ze een fietscomputer die in de basis als een soort tweede scherm dient voor de zaken die je telefoon bijhoudt (een uitgebreide review van de RFLTK+ volgt snel), verschillende sensoren voor snelheid en cadans maar ook een extreem uitgebreide (en kostbare) versie van een indoor-racefietsstand waar wielerploegen als Sky gebruik van maken. En in hun aanbod van smartphone-powered sensoren hoort natuurlijk dus ook een hartslagmeter.

TICKR X Multi-Sport Motion & Heart Rate

In deze review kijken we naar de meest uitgebreide hartslagmeter in het assortiment van Wahoo, de TICKR X. Want deze band kan een hoop meer dan alleen het aantal slagen dat je hart klopt bijhouden. In de TICKR-lijn zijn nog twee andere, goedkopere, producten die maar een subset van de functionaliteit van deze X-versie hebben. Deze versie kost 99 euro, en dat is zover ik dat kan inschatten erg competitief voor een goede hartslagmeter, zeker als je straks van alle extra mogelijkheden op de hoogte bent.

De volledige review lees je op GadgetsMagazine.nl.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.