Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: snel een email of sms opstellen met Email+ en Text+

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2014, 17:41 CategorieApp Reviews (iOS)

De iPhone en iPad boden geen manier om snel een foto of webpagina met anderen te kunnen delen. Vóór iOS 8 uitkwam moest je de link handmatig kopiëren en plakken in een nieuwe email of sms. Met de komst van iOS 8 werd het iets beter: door het deel-menu in Safari en andere apps is het mogelijk om met een paar tikken een link te kopiëren. Maar met de komst van Email+ en Group Text+ wordt het delen van foto’s en websites met je vrienden of familie wel heel gemakkelijk.

Email+ en Group Text+ app

Nadat je de Email+ en Group Text+ apps geïnstalleerd hebt kun je contacten selecteren. Je kunt een contact toevoegen om een bericht of email naar hem of haar te sturen, of meerdere contacten om automatisch een groepsgesprek aan te maken. Dat is handig voor bijvoorbeeld het delen van vakantie-ideeën. De contacten die je geselecteerd hebt kun je later gebruiken om snel iets toe te sturen.

Sturen via de app

Dat sturen kan op twee manieren, waarvan delen vanuit de app de eerste mogelijkheid is. Je werkt van boven naar beneden: eerst kies je een contact naar wie je iets wilt sturen, vervolgens wat je wilt sturen. Zo kun je een opgeslagen foto versturen, je locatie of automatisch wat je gekopieerd hebt laten plakken. Ook is het mogelijk om standaard zinnetjes te maken die je veel gebruikt.

Zodra je alles hebt ingevoegd dat je wilt sturen, tik je op compose waarna de e-mail of het bericht opgemaakt wordt. Je hoeft alleen nog maar op verzenden te drukken: de e-mailadressen en telefoonnummers zijn al ingevoerd. Ook leuk: je kunt via Giphy GIFS opzoeken om te versturen.

Email+ en Group Text+

Versturen via het deelmenu

Het deelmenu kun je in andere apps gebruiken, zoals in Safari of in de Foto’s app. Tik op het deel icoon (vierkantje met pijltje naar boven) en kies vervolgens voor Email+ of Group Text+. Selecteer een ontvanger, en je bericht is klaar om verzonden te worden.

Email+ en Group Text+

Conclusie

Wanneer je veel korte berichten of emails verstuurt naar vaste mensen dan raad ik Group Text+ en Email+ zeker aan. Vooral de vooraf programmeerbare zinnetjes zijn erg handig. Ook het delen van een website of foto in een paar seconden is erg handig, en de mogelijkheid om GIFS te versturen is leuk. Echter, wanneer je niet zo vaak naar dezelfde mensen berichten stuurt zul je minder aan de apps hebben.

Ben je enthousiast geworden over de apps? Email+ is te downloaden voor €2,99 in de App Store, Group Text+ voor €1,99. Wanneer je beide apps wilt kopen is een bundel voordeliger, je bespaart dan een Euro en betaalt slechts €3,99.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.