Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2014, 13:12 CategorieAccessoire reviews

Accessoires voor Apple-producten komen in veel verschillende soort en maten. Dat is één van de grootste voordelen van het kopen van extreem populaire producten. Voor zowel de iPad als de iPhone geldt dat je het zo gek niet kan bedenken of er is wel een accessoire die bij je wensen past. Of je nu een superdunne case wilt of een die voor valbescherming hoog in het vaandel heeft staan, er is wat vast een bedrijf met één of meerdere opties voor je. Vandaag bekijken we er eentje uit de laatstgenoemde categorie; de Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus is er vooral om je dure telefoon te beschermen tegen je eigen onhandigheid.

Thule Atmos X3: 2 componenten, dual tone

De Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus is gemaakt van een combinatie van twee materialen, componenten. Beide materialen zijn wel tot een solide stuk gemaakt en dienen beiden hun eigen rol. In bijna alle versies van de case zijn de componenten in verschillende kleuren weergegeven, behalve in de all-black versie (natuurlijk). Er is gebruik gemaakt van een relatief hard plastic dat gecombineerd wordt met plastic die iets meer de eigenschappen van rubber heeft, maar nog zeker wel aan de stevigere kant van het spectrum thuishoort. Ik heb de zwart-witte versie hier, maar de Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus komt ook in oranje-wit, paars-wit, blauw-zwart, groen-zwart en natuurlijk ook in all-black. Er is geen all-white versie van de Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus.

Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus

De componenten vervullen zoals gezegd beiden hun eigen rol, maar dienen onderaan de rit natuurlijk wel vooral ter bescherming. De ‘rubberen’ delen zorgen vooral voor grip, aan de zijkanten maar door een subtiele verdikking ook voor de momenten dat de iPhone 6 Plus op tafel ligt (want deze case maakt het verblijf van de enorme iPhone in je broekzak er zeker niet makkelijker op). In de hoeken van de case is er ook een bijzonderheidje te vinden, door Thule gedoopt als shock-stop corner. Door het harde pastic in web-vorm in de harde plastic hoeken te verwerken moet deze van metershoog kunnen vallen zonder de iPhone in gevaar te brengen. Ik heb het toch niet aangedurfd maar er zijn op Youtube verschillende reviewers te vinden die dapperder zijn dan ik, dus neem zelf een kijkje!

Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus-5

De knoppen van de iPhone zijn allemaal nog bruikbaar en door de hoes zelfs in een soort super-sized vorm. Ik vond het persoonlijk superhandig met handschoenen aan, zeker omdat de valbescherming ook een stuk relevanter is als je in de kou met extra dikke vingers je iPhone probeert te lezen. De mute-switch is wel los gehouden en de uitsparing is wat mij betreft groot genoeg om goed bruikbaar te zijn. De uitsparingen voor de camera en flits zijn ook prima, en hetzelfde geldt ook voor de onderkant waar de koptelefoonaansluiting, microfoon en speakers vrijgehouden worden. De lightning-poort is iets lastiger, helaas past niet iedere (door Apple goedgekeurde) kabel zomaar in deze Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus. Mijn fris gekleurde Belkin kabel past bijvoorbeeld niet. Bij de koptelefoon is de marge iets groter maar ook daar is er een punt waar je koptelefoon niet gaat passen.

Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus-4

De iPhone 6 Plus ligt ook een beetje in de cover, zodat er een opstaand randje is rondom het scherm van de iPhone. Thule heeft het voor elkaar gekregen dit zo te regelen dat de bolling van je iPhone scherm nog net voelbaar is en de vegen vanaf de zijkant iets beter aanvoelen dan bij menige andere hoes. Het opstaande randje heeft natuurlijk vooral als voordeel dat je de iPhone op z’n kop op tafel kan leggen of dat bij een eventuele val de hoes in plaats van het glas als eerste contact maakt met de grond.

Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus-3

Al deze bescherming komt wel met een nadeel, want hoewel Thule dit nog steeds als extreem dunne hoes omschrijft is dat in praktijk toch wel anders. Het is niet het formaat Otterbox of Lifeproof (joekels van cases) maar toch onder aan de streep nog best een fors ding. De afmetingen zijn 84 x 10 x 163 en de hoes weegt 40 gram.

Conclusie

Deze Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus is niet voor iedereen een interessante keuze, vooral niet omdat de iPhone 6 Plus van zichzelf al enorm groot is en maar bij weinig mensen comfortabel in de broekzak past, en ook in de hand moet je met deze cover extra rekken. Daar krijg je wel een paar dingen voor terug, waarvan grip en valbescherming de belangrijkste zijn. Over het design kan ik natuurlijk alleen een persoonlijk onderdeel te vellen. Ik ben er persoonlijk niet direct erg van gecharmeerd (al vind ik de blauw-zwart combinatie wel cool), maar er zullen ook een hoop mensen zijn die deze case wel als mooi zullen omschrijven. De Thule Atmos X3 voor de iPhone 6 Plus is te koop voor zo’n 30 euro en daarmee redelijk competitief geprijsd, zeker voor een cover van een A-merk met bijbehorende bouwkwaliteit.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.