Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 2 krijgt Android 5.0 Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op24 december 2014, 11:44 CategorieAndroid

Het is al zo goed als duidelijk dat de populaire Galaxy Note 3 en Galaxy Note 4 een update naar Android 5.0 Lollipop krijgen maar Samsung heeft nu ook bevestigd dat de alweer twee jaar geleden gelanceerde Galaxy Note 2 een update kan verwachten. Wanneer de update uitgerold wordt is echter nog onduidelijk.

Samsung Finland heeft deze week bevestigd dat een aantal ‘oudere’ toestellen van de Koreaanse fabrikant een update naar de meest recente versie van Android krijgen. Android 5.0 wordt volgens de Finse tak van het bedrijf beschikbaar gesteld voor de Galaxy Note 2, de Galaxy S4 en de Galaxy S5 Mini.

Wanneer de update beschikbaar gesteld wordt is vooralsnog onduidelijk maar we verwachten de update ergens in de lente van volgend jaar. Tegen die tijd moeten ook de Galaxy Note 3n Galaxy Note 4 een update gekregen hebben. Samsung heeft daarbij eerder al bevestigd dat de Galaxy Note Edge met gebogen scherm een update naar Lollipop zal krijgen.

Android 5.0 Lollipop staat vooral in het teken van een nieuw design dat Google de naam Material Design heeft meegegeven. Daarnaast zijn er onder meer verbeteringen in de notificaties, back-up-mogelijkheden en multitaskvenster doorgevoerd. Samsung legt vanzelfsprekend weeer de TouchWiz-interface over Android heen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note II
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.