Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 4 en Edge krijgen geen Android 5.0.0’

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2014, 16:01 CategorieAndroid

Nadat we eerst het bericht voorbij zagen komen dat de Samsung Galaxy Note 4 en Edge Android 5.0.0 begin 2015 krijgen, blijkt dat nu weer niet zo te zijn. Samsung zou direct doorgaan naar de Android 5.0.1-versie en dat klinkt eigenlijk wel weer logisch.

Samsung Galaxy Note 4 en Edge

Samsung is naar verluidt bezig met het klaarstomen van Android 5.0.1 voor de Samsung Galaxy Note 4 en Samsung Galaxy Note Edge. Dat houdt dus in dat beide phablets niet worden voorzien van de basisversie van Android 5.0 Lollipop en rechtstreeks doorgaan naar de ietwat verbeterde versie. Hopelijk hebben beide phablets straks geen last van applicaties die zomaar sluiten, het probleem waardoor de toestellen zichzelf uitschakelen of synchronisatieproblemen; dat zijn de dingen die Android-gebruikers momenteel plagen.

Gelukkig is het geen reden voor paniek. De uitrol van Android 5.0.1 is momenteel al bezig, dus is het eigenlijk alleen maar beter dat je straks dus mogelijk meteen een nieuwere versie krijgt. Dit levert verder ook geen problemen op voor het updateschema; je slaat gewoon een versie over. Vorige week hoorden we nog dat de Samsung Galaxy Note Edge in februari de update naar Lollipop zou krijgen – mogelijk wordt dat dan de datum voor de release van Android 5.0.1; een echte releasedatum is nog niet bekend.

De Samsung Galaxy Note Edge lijkt qua specificaties ontzettend op de Galaxy Note 4, met als twee grootste verschillen dat de Edge het met een kleinere batterij moet doen en het apparaat natuurlijk nog een stuk van het beeldscherm aan de zijkant van de phablet heeft hangen. Dat scherm staat los van het grote scherm waar je normaliter naar zult kijken, maar biedt wel knoppen aan binnen de context van wat je daadwerkelijk aan het doen bent. Hoewel beide schermen dus los van elkaar zijn, werken ze gelukkig wel samen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.