Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 4 met Snapdragon 810 gespot

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2014, 21:35 CategorieAndroid

Hoewel de Samsung Galaxy Note 4 al in twee varianten verkrijgbaar is, is Samsung voornemens nog een derde versie uit te brengen. Deze Note 4 gaat draaien op de Qualcomm Snapdragon 810, de nieuwste chip die de volgende generatie Android-apparaten gaat ondersteunen.

Samsung Galaxy Note 4

De Samsung Galaxy Note 4 is momenteel één van de beste en meest krachtige phablets van dit moment en je kunt ook nog eens kiezen uit twee versies. De eerste versie draait op de octa-core-processor Exynos 7 Octa, die Samsung zelf ontwikkeld heeft, en de andere draait op de Qualcomm Snapdragon 805, een processor die we in de meeste high-end phablets en tablets van vandaag de dag tegenkomen. Maar beide verschillen, zo blijkt uit verschillende tests, nog niet eens zo heel veel qua prestaties, dus is er nog volop ruimte voor verbetering.

En het lijkt erop alsof we een verbeterde versie van de Samsung Galaxy Note 4 mogen verwachten, aangezien de phablet is gespot met het nieuwe bakbeest van Qualcomm: de 64-bit Snapdragon 810-processor. Deze werkt met in totaal acht kernen, die harmonieus samenwerken dankzij de big.LITTLE-technologie van ARM en Adreno 430 graphics processor unit. Vier van die acht kernen zijn bedoeld voor zware taken, zoals gaming bijvoorbeeld, terwijl de rest geschikt is voor lichtere taken, zoals e-mail en andere vormen van communicatie.

Het voordeel is dat een apparaat met die Snapdragon 810 ‘snapt’ wanneer-ie vol gas moet geven en wanneer-ie een stapje terug kan doen en daarmee energie kan besparen. Dus het is goed nieuws dat één van de betere phablets van dit moment een update krijgt, maar het slechte nieuws is dat we die update waarschijnlijk niet buiten Zuid-Korea gaan zien. Ook zal het niet gebeuren voordat Samsung de Galaxy S6-smartphone op de markt heeft gebracht. De eerste toestellen met de 810 worden in mid 2015 verwacht, dus dat duurt nog een tijdje.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.