Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note Edge krijgt Lollipop in februari’

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2014, 8:55 CategorieAndroid

Naar verluidt krijgt het bijzondere toestel van Samsung, Galaxy Note Edge, in februari pas de upgrade naar Android 5.0 Lollipop. Of het apparaat de update eerder krijgt dan de Samsung Galaxy Note 3 en Note 4, is niet bekend.

Samsung Galaxy Note Edge

Als we een nieuwe lading geruchten mogen geloven, dan krijgt de Samsung Galaxy Note Edge in februari al / pas de upgrade naar Android 5.0 Lollipop. Je mag zelf doorstrepen wat hier van toepassing is. Mocht de update eerder verschijnen dan op de andere populaire Samsung-phablets, dan is er sprake van ‘al’. Mocht-ie later verschijnen, dan gaan wij voor ‘pas’, aangezien het een beetje vreemd is dat de Note 4 en Note Edge niet tegelijkertijd geüpdatet worden. Beide apparaten delen immers grotendeels dezelfde basis.

Tenminste, op een kleinere batterij en dat zijschermpje na dan. Wellicht dat er speciale aanpassingen nodig zijn om Lollipop draaiende te krijgen op de Note Edge, maar daar komen we alleen achter wanneer Samsung officieel de software heeft aangepast en vrijgegeven. Eerder kwam al naar buiten dat de Samsung Galaxy Note 3 en Samsung Galaxy Note 4begin 2015‘ zouden worden voorzien van de Lollipop-update, maar een precieze datum lijkt nog moeilijk te voorspellen – ook al zou deze informatie rechtstreeks bij Samsung vandaan komen.

De Samsung Galaxy Note Edge lijkt qua specificaties dus ontzettend op de Galaxy Note 4, met als twee grootste verschillen dat de Edge het met een kleinere batterij moet doen en het apparaat natuurlijk nog een stuk van het beeldscherm aan de zijkant van de phablet heeft hangen. Dat scherm staat los van het grote scherm waar je normaliter naar zult kijken, maar biedt wel knoppen aan binnen de context van wat je daadwerkelijk aan het doen bent. Hoewel beide schermen dus los van elkaar zijn, werken ze gelukkig wel samen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.