Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy S6 wordt een phablet’

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2014, 8:40 CategorieAndroid

Hoewel het nog maanden duurt voordat Samsung officieel de Samsung Galaxy S6 aankondigt, duikt het toestel al op in een benchmark. De opvolger van de Samsung Galaxy S5 krijgt volgens een bron namelijk een scherm van 5,5 inch.

Samsung Galaxy S6

Samsung schijnt voornemens te zijn de opvolger van de Galaxy S5 ergens in de eerste helft van 2015 aan te kondigen, die voorlopig nog door het leven gaat als de Samsung Galaxy S6, maar het toestel is nu al opgedoken in een benchmark. Dat is maanden voor release en de aankondiging natuurlijk, dus neem het even met een korreltje zout. Desondanks is het interessant om te zien hoe de opvolger van de S5 er in de toekomst uit zou komen te zien: de Samsung Galaxy S6 zou namelijk een scherm van 5,5 inch krijgen.

Dat staat te lezen op de website van AnTuTu, een populaire benchmark-website waar wel vaker toestellen en apparaten op verschijnen die later ook echt op de markt uitkomen zoals ze (gedeeltelijk) vernoemd werden op de site. Het gaat hier om de Europese versie, die niet veel zal verschillen van andere versies, met het modelnummer SM-G925F. Naast het 5.5 inch Quad HD-display, met een resolutie van 1440 x 2560, krijgt de S6 ook een 20MP-camera aan de achterkant en een 5MP-camera aan de voorkant. Dat is helemaal niet slecht.

Verder vinden we onder de motorkap een 64-bit, octa-core Exynos 7420-processor met een ARM Mali-T760 GPU, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. Natuurlijk draait het toestel op Android 5.0 en dat is eigenlijk alles dat we tot nu toe weten. Aangezien de Samsung Galaxy S5-smartphone in februari was aangekondigd en uitkwam in april, verwachten we volgend jaar ongeveer een zelfde aankondigings- en releaseperiode. Het is nu nog even afwachten totdat Samsung zelf de Samsung Galaxy S6 aankondigt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.