Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab S 8.4 scoort goed op breekbaarheidstest

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2014, 11:14 CategorieOnderzoek

Over het algemeen kwamen de compacte tablets beter uit de val- en watertesten dan grotere modellen, zo blijkt uit een breekbaarheidstest. Grotere modellen als de Microsoft Surface Pro 3 moeten het afleggen tegenover tablets als de Samsung Galaxy Tab S 8.4.

Samsung Galaxy Tab S 8.4

Een onafhankelijke breekbaarheidstest van verzekeraar SquareTrade toont aan dat kleinere tablets, zoals de Samsung Galaxy Tab S 8.4, duurzamer zijn dan hun grotere concurrenten, zoals de Google Nexus 9. Alle tablets kregen een breekbaarheidsscore gebaseerd op fysieke kenmerken en de resultaten van val-, schuif- en watertesten. Hoe hoger de tablet scoort op een schaal van één tot tien, des te hoger het risico op schade. De Samsung Galaxy Tab S 8.4 (score 3,3) bleek het minst breekbaar, de Tmax 9 HD (score 8,2) juist het meest.

Die Samsung Galaxy Tab S 8.4 staat eigenlijk vooraan bij een recente ontwikkeling: over het algemeen zijn compacte tablets duurzamer dan grotere modellen. Duurzame en waterbestendige exemplaren, zoals de Sony Xperia Z3 Tablet Compact en de Apple iPad Mini 3, presteerden behoorlijk goed. Met de populaire Samsung Galaxy Tab S 10.5 en de Apple iPad Air 2 loop je een hoger risico dat ze kapotgaan – deze modellen scoorden slecht in de schuif- en valtesten. En houd die Surface Pro 3 uit de buurt van water.

Hoewel er met het onderzoek wellicht niets mis is, zien we de laatste tijd toch nog steeds de trend dat mensen op zoek zijn naar grotere tablets – los van de duurzaamheid. Omdat de phablet momenteel menig huiskamer verovert als ‘de kleine tablet waar je gemakkelijk mee kunt bellen’, zijn consumenten vaak niet meer geneigd kleinere tablets aan te schaffen. Check anders ook even de video hierboven om een kijkje achter de schermen bij het tabletsmijten te krijgen. Of deze bevindingen de huidige trend gaan beïnvloeden, is alles behalve zeker.

tablet-scores

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Asus MeMO Pad 7 (ME572C)
Android Lollipop (5.0)
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.