Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt snellere versie Galaxy Note 4 aan

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2014, 18:01 CategorieAndroid

Samsung heeft een nieuwe versie van de Galaxy Note 4 aangekondigd: eentje met een snellere processor en hogere downloadsnelheden. Vooralsnog wordt het toestel enkel in Zuid-Korea gelanceerd, in januari 2015.

Samsung Galaxy Note 4

Samsung heeft afgelopen weekend een nieuwe, snellere versie van de Galaxy Note 4 aangekondigd. Daardoor zijn er straks drie verschillende modellen in omloop van de phablet. De eerste, meest voorkomende versie is er een met een Snapdragon 805 quadcore-processor, geklokt op 2,7 GHz. De tweede werkt met Samsungs eigen Exynos 5433-processor, welke vier Cortex-A53-kernen en vier Cortex-A57-keren bezit, geconfigureerd in de big.LITTLE-architectuur. En de laatste draait straks dus op een Snapdragon 810 SoC.

De Qualcomm Snapdragon 810 werkt, net als de Exynos-processor, met acht kernen, waarvan er vier voor zware en vier voor minder zware taken gebruikt worden. Maar dat is nog niet eens de grootste verandering, aldus Samsung. Deze snellere Galaxy Note 4 kan namelijk ook veel sneller data downloaden. Dankzij nieuwe technieken en netwerken die nog geïnstalleerd moeten worden, kan deze versie van de Galaxy Note 4 downloadsnelheden halen van maar liefst 450Mbps. Op het huidige netwerk haalt het toestel 300Mbps in Amerika.

Het voordeel van een een apparaat met die Snapdragon 810, is dat het ‘snapt’ wanneer-ie vol gas moet geven en wanneer het een stapje terug kan doen en daarmee energie kan besparen. Games afspelen vergt nou eenmaal veel meer (reken)kracht dan het beantwoorden van e-mail of het versturen van WhatsApp-berichten. De snellere Samsung Galaxy Note 4 wordt in januari al in Zuid-Korea verwacht en het is nog niet bekend wanneer de phablet naar het westen toe komt (als dat al gebeurt).

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.