Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert Link Platform, werkt niet optimaal

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2014, 21:50 CategorieAndroid

Samsung heeft onlangs het Samsung Link Platform uitgebracht in de Google Play Store, maar de software werkt helaas niet optimaal. Er zijn namelijk verschillende gebruikers van Samsung-apparaten die hebben gezegd dat de app niet compatibel is met hun toestel.

Samsung Link Platform

Of het de bedoeling was dat het Samsung Link Platform nu al in de Google Play Store te vinden is, is even een raadsel. Hoewel de app al in de winkel te vinden is, melden verschillende gebruikers van Samsung-smartphones, -phablets en -tablets dat de software niet compatibel is met hun toestel. En dat is vreemd, omdat deze software speciaal gemaakt is voor alles Samsung, dus het lijkt erop dat iemand ergens te vroeg op een knopje heeft gedrukt en dat we nu te maken hebben met een incomplete versie van de anders handig ogende app.

Want met Samsung Link Platform is het namelijk mogelijk gegevens uit te wisselen tussen je smartphone, phablet, tablet en televisie van Samsung en je pc. Wanneer al die apparaten zijn aangesloten op een Wi-Fi-netwerk en de app overal op geïnstalleerd is, kun je video’s, foto’s en muziek uitwisselen tussen de apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld je foto’s en video’s op het grotere scherm van je televisie tonen, zonder dat je daarvoor bijvoorbeeld weer een Chromecast of ander apparaat voor nodig hebt; zolang het allemaal maar van Samsung is.

Mocht je dit bekend in de oren klinken, dan kan dat kloppen. Samsung Link Platform is de nieuwe benaming voor AllShare, wat in principe hetzelfde deed – maar dat is al een jaar geleden aangepast. Samsung heeft tevens al een uitgebreide handleiding online gezet. Mocht je de app dus aan de praat krijgen, dan kun je hier terecht voor al je andere vragen over de applicatie. Nu is het nog aan Samsung om ervoor te zorgen dat de software naar behoren werkt en gewoon draait op alle apparaten die van Samsung zijn, zoals de app pretendeert.

 • Samsung Link Platform
 • Delen:

Reacties

 1. MENNO
  15 oktober, 2015 om 16:00

  Langdurig iemand van Samsung aan de telefoon gehad en hij kreeg het ook niet voor elkaar. ik kreeg het advies om maar met Plex verder te gaan.

 2. Menno
  28 januari, 2016 om 15:20

  Het enige wat zou helpen is terug naar Windows 7

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.