Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung maakt eigen graphics processor’

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 12:11 CategorieHardware

Samsung zou voornemens zijn met z’n eigen graphics processor op de proppen te komen, die op tijd klaar moet zijn voor de Galaxy Note 5. De Samsung Galaxy Note 5 zou eind volgend jaar, zo rond oktober, al in de winkels moeten liggen, wellicht met eigen processor dus.

Samsung Galaxy Note 5

Als de geruchten uit Zuid-Korea kloppen, dan is Samsung momenteel druk bezig met het produceren van z’n eigen graphics processor. Momenteel gebruikt Samsung zijn eigen Exynos-processor, die is gebaseerd op de ARM-architectuur (zoals de meeste mobiele processoren). De grafische kwaliteiten vallen onder ARM’s eigen Mali-familie, die zonder al te veel moeite mooie plaatjes toont en vaak binnen de aanwezige hardware past. Nu wil Samsung blijkbaar ook dat in eigen handen hebben, volgens de laatste geruchten.

En die graphics processor zou nog wel eens mid 2015 klaar kunnen zijn, waardoor het goed mogelijk is dat we die tegenkomen in de Samsung Galaxy Note 5. Hoewel die phablet officieel nog niet is aangekondigd, blijkt Samsung daar al wel aan te werken. Ook zou de productie van het apparaat al in augustus van volgend jaar van start moeten gaan, wat dus net voorbij de helft van dat jaar is – en een kort rekensommetje laat dan zien dat het goed mogelijk dat die Note 5 dus wordt voorzien van de zelfgemaakte graphics processor.

De Samsung Galaxy Note 5 krijgt naar verluidt een 5.9-inch Ultra HD Super AMOLED-display, met een 700+ppi. Nu heeft Samsung al eerder aangegeven aan UHD AMOLED-schermen met een resolutie van 2160 x 3840 te werken; het bedrijf zou daar in 2015 mee op de markt verschijnen. De schermen zouden een pixeldichtheid van in elk geval 770 hebben. Nu is het wel zo dat de pixeldichtheid boven de 700 niet echt zichtbaar is voor je ogen, maar het zorgt er voor dat het beeld er strakker uitziet dan ooit en dat animaties veel vloeiender bewegen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.