Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung-personeel onzeker over baan na hevige verliezen

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 12:00 CategorieNieuws

Samsung heeft in de afgelopen drie jaar nog nooit zo slecht gepresteerd als nu, dus kijkt het bedrijf naar mogelijkheden dat tij te keren. Dat betekent dat er mogelijk personeel gaat sneuvelen, omdat minder inkomsten nou eenmaal zorgen voor minder winst.

Samsung heeft een slecht jaar

Het is inmiddels geen geheim meer dat Samsung een slecht jaar heeft. Hoewel we het er hier op Tablets Magazine niet over hebben gehad, heeft dat vooral te maken met de tegenvallende verkoopresultaten van de Samsung Galaxy S5, waarvan naar verluidt nog zo’n veertig procent in opslagplaatsen ligt, wachtend om verkocht te worden. Samsung kijkt daarom naar de mogelijkheden het tij voor het bedrijf te keren en kondigt daarom aan streng te kijken naar het management – zit iedereen nog wel op de juiste plek of zijn er misschien te veel mensen?

Ieder jaar kijkt Samsung in december naar het management en vraagt zich dan af of iedereen op de juiste plek zit. Samen met het nieuws dat er dus een ontslagronde volgt, kun je je voorstellen dat het werkmoraal niet heel erg hoog ligt op dit moment – het personeel is bang z’n baan te verliezen. Eerder kwam al naar buiten dat door de visie van het management, lager personeel langer door moet werken om producten en projecten af te krijgen, soms tot laat in de avond en in het weekend. Dat kan niet de bedoeling zijn, dus moeten de teugels strakker.

Met een personeelsbestand van meer dan 300,000 duizend man, is het een lastige taak te kijken naar wie moet vertrekken, wie mag blijven en wie elders een positie krijgt (meestal ten koste van iemand anders). J.K. Shin, topman van de mobiele divisie, hoeft in elk geval niet te vertrekken, zoals vorige week wel gedacht werd. Maar die keuze zou ook gemaakt zijn vanwege het feit dat topman Lee Kun-hee momenteel ziek is en wordt vervangen door zijn zoon, Jay Y. Lee, en Shins aanwezigheid zorgt voor een vertrouwd gezicht binnen Samsung.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.