Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung start productie van Apples A9-chip

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2014, 11:38 CategorieApple

Samsung is gestart met het produceren van de A9-chip, die de huidige A8-chip in de iPhone 6 Plus en iPad Air 2 moet gaan vervangen. Deze chip wordt mogelijk gebruikt voor de opvolgers van de huidige generatie iPhones en iPads.

Samsung en Apple

Je zou het haast niet meer verwachten na al die verschillende rechtszaken, in verschillende landen en met verschillende uitkomsten, waardoor niemand echt de winnaar is van al die discussies, ruzies en patentenoorlogen. Maar Samsung is de fabrikant die verantwoordelijk is voor de productie van de A9-chip, die we mogelijk gaan zien in de volgende generatie iPhones en iPads. Welke? Dat weten we nog niet, maar waarschijnlijk worden dat in elk geval, gebaseerd op de geschiedenis, de iPhone 6S/iPhone 7 en de iPad Air 3.

Over de A9-chip wordt gezegd dat hij gebruik maakt van 14-nanometer FinFET technologie, waarvan wordt gezegd dat-ie 35 procent minder energie verbruikt dan z’n voorganger terwijl-ie toegang heeft tot twintig procent meer processorkracht. Dat is echt ideaal voor een smartphone, phablet of tablet, want dat betekent dat er ruimte is voor andere hardware onder de motorkap. Of misschien verbeterde versie van bestaande hardware – grotere batterijen zijn wat ons betreft altijd een welkome toevoeging – maar nog niets is zeker op het moment.

Het is natuurlijk nog wat vroeg om het nu al over de opvolgers van de huidige iPhones en iPads te hebben – wie weet brengt Apple helemaal geen phablet meer uit. Naar verwachting verschijnen de eerste apparaten draaiende op de A9-chip eind 2015 pas, ruim op tijd voor nieuwe Apple-hardware dus. Tenminste, mocht Apple die eerdergenoemde technologie in gebruik nemen dan, want er zijn ook alweer geruchten dat andere fabrikanten gebruik maken van de chip en al z’n mogelijkheden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.