Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Screeny voor iOS verwijdert onnodige screenshots

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 10:57 CategorieApplicaties

Met een handige app verwijder je binnen no-time de screenshots van de interne schijfruimte, zodat je geen onnodige screenshots meer hebt. Het gaat wellicht om een paar MB, maar het is altijd fijn om te weten dat je geen onnodige troep op je phablet of tablet hebt staan.

Screeny

Zowel iPhones als iPads hebben nooit kunnen genieten van een SD-kaartaansluiting. En hoewel het aantal gigabyte in die iPhones en iPads in de afgelopen jaren is gestegen, gaan toch veel mensen voor de betaalbare 16GB-variant. Op zich is dat een redelijk aantal: genoeg voor twee films en honderden foto’s of duizenden foto’s, zonder de films. Sommige mensen denk daarom da 16GB genoeg is voor hen, maar houden dan geen rekening met apps of functies die nog wel eens meer ruimte innemen dan wenselijk is, zoals het maken van screenshots.

Hoewel screenshots wellicht niet zoveel ruimte per shot innemen (ligt aan de resolutie van je apparaat), vergeet je toch vaak snel dat je ze gemaakt hebt waardoor je met veel onnodige media op je iPhone of iPad zit, dat onnodig ruimte inneemt. Screeny kan je helpen die screenshots te verwijderen. De app identificeert de screenshots op je iApparaat en geeft daarna aan welke je kunt verwijderen. Dat kan best handig zijn: ben je een fervent screenshotter, dan kan het zijn dat je inmiddels een heuse verzameling hebt opgebouwd.

Je kunt zelfs aangeven of je alle screenshots tegelijk wil verwijderen, slechts een aantal of alles tot aan twee of vier weken geleden. De app is gratis te downloaden, maar mocht je liever die advertenties kwijt dan rijk zijn, dan kun je voor 89 cent de app kopen. Maar of dat echt nodig is, dat is aan jezelf . Je gebruikt de app wellicht eens in de zoveel tijd, omdat het onnodig is de app dagelijks op te starten. Je vindt de app via de onderstaande downloadlink. Op Android kun je te allen tijde screenshots verwijderen, uit de map Screenshots (onder Foto’s).

  • Screeny
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.