Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SimCity BuildIt nu uit voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2014, 9:43 CategorieAndroid

Speluitgever Electronic Arts heeft bekendgemaakt dat het gratis spel SimCity BuildIt nu verkrijgbaar is voor Android en iOS. Nou ja, gratis… Je kunt het spel gratis op je tablet zetten en daarna mag je in-app-aankopen ontwijken alsof het hordelopen is.

SimCity: BuildIt

Heel even was het zo dat SimCity BuildIt slechts beschikbaar was binnen bepaalde delen op de wereld, maar nu is het zo dat iedereen het spel kan downloaden vanuit de Google Play Store en App Store. Het spel is gratis binnen te halen, maar bevat wel enorm veel in-app-aankopen, dus let daarop wanneer je je kind je tablet geeft. Ontkoppel waar nodig je PayPal-account of creditcard, want die in-app-aankopen lopen op tot negentig euro voor één item. Dat is natuurlijk een beetje gortig, maar gelukkig is het spel ook prima te spelen zonder dat je er een cent aan uitgeeft.

In SimCity BuildIt krijg je te maken met de gameplay die we al jaren kennen van SimCity. Jij bent een burgemeester en moet ervoor zorgen dat je stad groeit en bloeit. Je moet rekening houden met wegen en gebouwen, het uitbreiden van je stad, je inkomsten en uitgaven en je moet reageren op rampen, zoals een tornado, die je stad terroriseren. Bovendien ziet het spel er mooi en heel kleurrijk uit en verliest het weinig detail wanneer je inzoomt. En het komt geregeld voor wanneer je dat moet doen, in verband met het aanleggen van wegen bijvoorbeeld.

Hoewel de game dus vol met in-app-aankopen zit, kun je het slechter treffen. SimCity BuildIt kan gewoon gespeeld worden zonder dat je er een cent aan uitgeeft, maar sommige dingen, zoals het vrijspelen van grote gebouwen, duren wel wat langer. Maar het is bijvoorbeeld niet zo dat je geld kunt neerleggen en sneller in level kunt stijgen en er is ook geen optie de tijd sneller te laten gaan wanneer je daar letterlijk geld in investeert. Dus wat in-app-aankopen betreft zit het wel goed met de game, je moet alleen even oppassen dat je dus niet die dure aankopen aantikt.

  • SimCity BuildIt
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.