Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SNES emulator Floppy Cloud sluipt App Store binnen

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2014, 10:33 CategorieApplicaties

Momenteel staat er een SNES emulator binnen de App Store. Of nou ja, technisch gezien is het een file management-applicatie. De productpagina ziet er ook heel onschuldig uit, maar met de juiste files speel je er zo NES- en SNES-spellen mee.

SNES emulator voor iOS

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk is het toch aan het licht gekomen. In de App Store staat nu (nog) een applicatie genaamd Floppy Cloud. Floppy Cloud wordt omschreven als een file manager, waar je met één app toegang krijgt tot je bestanden op de telefoon en clouddiensten zoals Dropbox.  Daar is op zich niets bijzonders aan. Sterker nog: de app is zo standaard en saai, dat je eigenlijk aan je water kunt aanvoelen dat er iets mis mee is. En voor Apple en Nintendo is dat ook zo; maar voor de gebruikers heeft de app een verrassing in petto.

Floppy Cloud heeft namelijk een NES en SNES emulator ingebouwd zitten. Wanneer je bijvoorbeeld een .nes of .smc (respectievelijk bestanden waarin NES- en SNES-spellen zijn opgeslagen) uploadt naar je Dropbox-account en die opent met de file manager Floppy Cloud, dan zul je zien dat je die games daadwerkelijk kunt spelen. Geen tester die er aan denkt om een file manager te checken op de mogelijkheid tot het afspelen van retro-spellen – een idee waar consoleboer Nintendo het veelal niet mee eens is.

Maar goed, dan moet Nintendo maar eens vaart zetten achter het porten van retrospellen voor mobiele apparaten en misschien zit dat wel in de pijplijn. Echter, dat houdt niet in dat we met z’n allen nu ineens illegaal games moeten gaan spelen op onze iPhones en iPads. Het duurt daarom niet lang voordat deze app verdwijnt uit de App Store. Huh? Floppy Bird is al sinds 30 oktober beschikbaar voor iOS? Ah, dan heeft het al veel langer geduurd – normaal gesproken kost het geen week illegale praktijken te verwijderen.

  • Floppy Cloud
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.