Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z Ultra Google Play Edition krijgt Android 5.0

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 11:57 CategorieAndroid

Momenteel rolt Google Android 5.0 uit voor de Sony Xperia Z Ultra Google Play Edition; mocht je die phablet hebben, kijk dan of de update beschikbaar is. Er zijn al verschillende gebruikers die melden een update te hebben ontvangen.

Sony Xperia Z Ultra GPe

Vorige week dook daar opeens een onofficiële release van Android 5.0 op voor één van de grootste Android-phablets van dit moment: de Sony Xperia Z Ultra, met z’n scherm van 6,4 inch (phablets hebben een scherm vanaf 5,5 tot en met 6,99 inch). Die build was een port van een andere onofficiële versie van Lollipop, bedoeld voor het kleinere zusje van de Ultra, namelijk de Sony Xperia Z1. Het resultaat was een krakkemikkige versie van Android 5.0, die gewoon niet bij de phablet past. Daar doet Google nu wat aan, met de officiële versie.

Momenteel rolt Google namelijk Lollipop uit voor de Google Play edition (GPe) van de Sony Xperia Z Ultra. Dat gaat via een over-the-air-update (OTA) die op dit moment gaande is. De Xperia Z Ultra behoort daardoor tot de eerste groep apparaten met het label Google Play edition die wordt voorzien van de nieuwe software. Er zijn al wel wat smartphones met het GPe-label voorzien van Lollipop, naast de LG G Pad 8.3. En ook zijn er al foto’s opgedoken van de Samsung Galaxy Note 4 waar Android 5.0 op draait, dus er zit al wat vaart in.

De update naar Lollipop weegt nog geen 400MB en ruilt KitKat dus om voor het nieuwe Android. Android 5.0 staat met name bekend om het nieuwe, frisse en kleurrijke design, maar ook om verbeteringen binnen de beveiliging van het apparaat en om het besparen van de batterij, ook al klagen mensen met een ouder apparaat dat dit niet altijd het geval is. Ook komt het meer dan geregeld voor dat Lollipop zomaar apps afsluit of soms gewoon weer aanzet, zonder dat jij daar invloed op hebt. Wellicht dat daar snel verandering in komt.

  • Delen:
Sony Xperia Z Ultra
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.