Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z2 en Z3 Tablet krijgen Android 5.0 begin 2015

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2014, 15:04 CategorieAndroid

Afgelopen oktober liet Sony al weten nagenoeg alle modellen in de Z2- en Z3-serie te zullen voorzien van een update naar Android 5.0 Lollipop maar wanneer precies was nog onduidelijk. Deze week heeft de Japanse fabrikant iets meer duidelijkheid gegeven.

Sony laat vandaag via Twitter weten dat er begin 2015 begonnen wordt met de uitrol van Android 5.0 Lollipop voor de toestellen in de Xperia Z3- en Xperia Z2-serie. Hieronder vallen ook de Xperia Z2 Tablet en de onlangs gelanceerde Xperia Z3 Tablet Compact. Beide modellen draaien momenteel nog op Android 4.4 KitKat.

Het is onduidelijk wanneer de update exact uitgerold wordt en daarbij is het nog niet duidelijk wat we precies mogen verwachten. Tot op heden heeft Sony namelijk een eigen skin over Android gelegd en de verwachting is dat dit ook bij Lollipop het geval zal zijn.

Overigens heeft Sony eerder ook al laten weten dat eerdere modellen in de Z-serie een update mogen verwachten, waaronder wellicht ook de Xperia Z Tablet. Wanneer deze update uitgerold wordt is nog onduidelijk.

Benieuwd of jouw tablet ook een update naar de nieuwste Android-versie krijgt? Lees dan verder in ons Android 5.0 update overzicht. Meer informatie over alle nieuwe features en functies in deze versie van Android vind je in ons Android 5.0 Lollipop-artikel.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Hemaworst
    18 december, 2014 om 16:50

    Hulde voor Sony. Hier kunnen veel fabrikanten een voorbeeld aan nemen!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.