Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony Xperia Z4 Tablet Ultra krijgt 12,9 inch-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2014, 16:36 CategorieAndroid

Nu we alweer een paar weken bezig zijn met de compacte Sony Xperia Z4 Ultra, zou je haast de grotere tablet over het hoofd zien. Want naast een phablet binnen de Xperia Z4-serie, komt er ook nog een Sony Xpera Z4 Tablet Ultra aan.

Sony Xperia Z4 Tablet Ultra

Het is allemaal nog niet officieel, want Sony moet de Sony Xperia Z4-lijn nog aankondigen, maar de specificaties van de Sony Xperia Z4 Tablet Ultra zijn mogelijk gelekt. Dit bakbeest moet een IPS-display van 12,9 inch krijgen, met een resolutie van 3840 bij 2400 pixels. Onder de motorkap zou een Qualcomm Snapdragon 810 64-bit octacore-processor zitten, die dan ook nog eens geklokt is op 2.86 GHz, vergezeld door een indrukwekkend werkgeheugen van 6GB. Intern zou het geheugen uitkomen op 64GB, onbekend is of dat nog uitbreidbaar is.

De Sony Xpera Z4 Tablet Ultra zou ondersteuning voor HDMI 1.4 en 4K-opnames met 30 frames per seconde krijgen, wat wellicht een beetje een vreemde feature voor een tablet is. Ook zou de tablet draaien op Android 5.0. De batterij is ook behoorlijk indrukwekkend: 12,100 mAh en dat is waarschijnlijk mogelijk door dat grote scherm. De tablet heeft natuurlijk ook wel een grote batterij nodig vanwege dat grote scherm, maar daardoor is er ook behoorlijk wat ruimte voor hardware en sterkere batterijen. De tablet zou ook slechts 8,6mm dik zijn.

Dit is niet de eerste keer dat we iets over een grotere Sony-tablet horen. De tablet-markt ondergaat momenteel een ware verandering: daar waar iedereen eerst een kleine tablet wilde hebben, zo rond de zeven inch, is het door de komst van de phablet die vraag zo goed als verdwenen en moeten tablet-fabrikanten daar op inspelen. Nu is de trend zo dat tablets weer lekker groot mogen zijn en Sony doet daar, waarschijnlijk samen met Microsoft en Samsung, lekker aan mee. Sony Xpera Z4 Tablet Ultra wordt mogelijk in januari aangekondigd.

  • Delen:
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.