Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony Xperia Z4 Tablet Ultra verschijnt begin 2015’

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2014, 15:00 CategorieAndroid

De Sony Xperia Z4 Tablet Ultra verschijnt, naar verluidt, al in begin 2015, ruim op tijd voor de release van de andere, grote tablets van Samsung, Microsoft en Apple. Mogelijk zien we meer van de tablet tijdens CES 2015.

Sony Xperia Z4 Tablet Ultra

Naar verluidt is Sony voornemens de Sony Xperia Z4 Tablet Ultra begin 2015 uit te brengen. Sony heeft dit nog niet zelf bevestigd. Officieel moet de tablet nog aangekondigd worden en de verwachting is dat dit tijdens de CES 2015-elektronicabeurs gebeurt. De Z4 Tablet Ultra krijgt volgens het gerucht een IPS-display van 12,9 inch, met een resolutie van 3840 bij 2400 pixels. Onder de motorkap zou een Qualcomm Snapdragon 810 64-bit octacore-processor zitten, die dan ook nog eens geklokt is op 2.86 GHz, vergezeld door een indrukwekkend werkgeheugen van 6GB.

Intern zou het geheugen uitkomen op 64GB en onbekend is of dit geheugen uitbreidbaar is met een SD-kaart. De tablet zou ondersteuning voor HDMI 1.4 en 4K-opnames met 30 frames per seconde krijgen. Ook zou die draaien op Android 5.0. De batterij is behoorlijk indrukwekkend: 12,100 mAh en dat is waarschijnlijk mogelijk door dat grote scherm; wat op zijn beurt ruimte vrijmaakt voor meer hardware en sterkere batterijen. De tablet zou ook slechts 8,6mm dik zijn en een 8 megapixel-camera krijgen.

Mocht de Sony Xperia Z4 Tablet Ultra echt begin 2015 uitkomen, dan doet Sony mee met de trend waarin tablets weer groot mogen zijn. Dankzij de komst van de phablet verdwijnen de grenzen tussen een grote smartphone en een kleine tablet en daarmee ook de vraag naar de laatstgenoemde. Waarschijnlijk komen zowel Samsung als Apple ook met een grote tablet op de proppen en de geruchten spreken eveneens van een releasedatum in de eerste helft van 2015. Mogelijk horen we tijdens CES 2015 meer over de tablets van Sony en Samsung.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.