Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets en smartphones met 4GB werkgeheugen op komst

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2014, 11:20 CategorieHardware

Samsung heeft bekendgemaakt dat het bedrijf in 2015 tablets en smartphones wil introduceren met maar liefst 4GB aan werkgeheugen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf ontwikkelt daarvoor zelf de nodige chips.

4GB aan werkgeheugen in tablets en smartphones

Het duurt nu niet lang meer voordat we een wereld binnenstappen waarin 4GB aan werkgeheugen aanwezig is in je tablet of smartphone. Samsung heeft vandaag namelijk aangekondigd te zijn begonnen met de massaproductie van de eerste 4GB LPDDR4 mobile DRAM modules die zijn geschikt voor zowel tablets als smartphones. De modules zijn gebouwd op 20nm processortechnologie van het bedrijf en bieden een input/output datasnelheid van maar liefst 32ooMbps (megabits per seconde).

Daarnaast is de chip in staat om in Ultra HD video’s op te nemen en af te spelen, kan het constant foto’s blijven schieten van 20 megapixels of hoger en zal het tot veertig procent minder energie verbruiken in vergelijking met de LPDDR3-modules. Gelukkig is het ook zo dat niet alleen de versie met 4GB van dat laatste profiteert: ook de 2GB- en 3GB-varianten zullen mee genieten van de lagere energieverbruik. Momenteel verkoopt Samsung die 2GB- en 3GB-modules al en het zal niet lang meer duren voordat de 4GB ook de verkoop in gaat.

Samsung verwacht dat de 4GB LPDDR4 begin 2015 klaar is om uitgebracht te worden op de markt. Dus kunnen we er voorzichtig vanuit gaan dat bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 of de Samsung Galaxy Note 5 gebruik gaat maken van de nieuwe technologie. Maar daar heeft Samsung nog geen uitspraak over gedaan. Wellicht dat we er meer over gaan lezen tijdens CES 2015, dat begin januari wordt gehouden in Las Vegas. Wil je meer lezen over CES 2015, dan kun je terecht in ons handige overzichtsartikel over de beurs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.