Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram heeft 50 miljoen actieve gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 20:37 CategorieAndroid

Wereldwijd zijn er nu zo’n vijftig miljoen actieve gebruikers die dagelijks meer dan een miljard berichten naar elkaar versturen. Dat ziet Telegram als een ware prestatie, aangezien het bedrijf zelf geen cent aan reclame heeft uitgegeven.

Telegram

Telegram heeft een mooi jaar achter de rug. In de zestien maanden dat de applicatie bestaat, heeft het meer dan vijftig miljoen gebruikers aan zich weten te binden. Telegram geeft aan dat die mensen elkaar meer dan een miljard berichten per dag sturen – een miljard per dag. Dat is een flink aantal. Een aantal dat ook nog eens flink kan oplopen, met zo’n miljoen nieuwe aanmeldingen per week. En dat voor een applicatie die geen cent aan reclame en marketing heeft uitgegeven en hoopte dat de gebruikers het woord zouden delen met anderen.

En dat is dus gebeurd. Die gebruikers zitten overal op de wereld: van Nederland naar de Verenigde Staten, van Spanje naar Brazilië en van Maleisië naar Zuid-Korea. Telegram is een berichtendienst die de communicatie tussen gebruikers versleutelt en daardoor een betere beveiliging aanbiedt dan het gros van de berichtendiensten. Mogelijk is het zo dat Telegram ervoor gezorgd heeft dat zwaargewichten zoals WhatsApp, met 600 miljoen gebruikers, ook hun communicatie zijn gaan versleutelen, omdat mensen wél om hun privacy geven.

Onlangs bracht Telegram nog een nieuwe update uit, waarmee het een stuk gemakkelijker is gebruikers te vinden. Je hebt namelijk geen telefoonnummer meer nodig; ben je in het bezit van iemands gebruikersnaam, dan kun je hem ook zo toevoegen. Het kan ook zijn dat iemand een specifieke link met je deelt, waarmee je vervolgens samen kunt chatten. Krijg je dus één dezer dagen telegram.me/degebruikersnaam binnen, dan nodigt iemand je dus uit om met hem te chatten via Telegram. Daarvoor heb je natuurlijk wel de app nodig.

  • Telegram
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.