Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Themeboard voor iOS is een toetsenbordmarktplaats

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 11:33 CategorieApplicaties

Voor de mensen die maar geen genoeg krijgen van al die toetsenborden op iOS, bestaat er nu Themeboard: een marktplaats voor toetsenborden. Binnen deze app koop en installeer je gemakkelijk verschillende toetsenborden, maar de Nederlandse taal is nog niet beschikbaar.

Themeboard

Sinds de release van iOS 8 wordt de App Store bestormd met verschillende toetsenborden, omdat Apple eindelijk de optie vrijgaf het standaard toetsenbord te vervangen (zoals op Android al langer mogelijk was). En wat hebben we er al veel voorbij zien komen, waarvan je hier een handig overzichtje hebt. Themeboard is een applicatie waarin je verschillende toetsenborden koopt. Je kunt kiezen uit verschillende designers en designer Alexander Muench staat op dit moment bovenaan met maar liefst achttien verschillende toetsenborden.

Maar naast Muench kun je bijvoorbeeld ook speciale toetsenborden downloaden van de European Space Agency. Een thema voor het toetsenbord downloaden gaat vrij gemakkelijk: je opent de app en daarmee de winkel, zoekt een tof design uit en je bent praktisch al klaar. Maar de mogelijkheid verschillende toetsenborden binnen één app aan te bieden is niet het enige unique selling point voor Themeboard: de applicatie heeft namelijk ook standaard een aantal kaomoji’s klaarstaan, die je direct kunt gebruiken.

Kaomoji’s zijn mensen, dieren en objecten die gemaakt zijn met leestekens, letters en cijfers, waaronder ¯\_()_/¯, ಠ_ಠ en ʕʔ. Het is een alternatief voor de emoji’s die al te gebruiken zijn binnen het standaard toetsenbord op iOS. Verder bevat Themeboard opties als autocorrectie en het snel kunnen verwijderen van woorden en dus aanpassingen zoals de balk waar je de kaomoji’s terugvindt. Typ je bijvoorbeeld een :) in, dan zal het toetsenbord een aantal suggesties doen op basis van jouw input. Dat is weer eens wat anders.

  • Themeboard
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.