Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toch stekker uit Samsung ChatOn

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2014, 11:31 CategorieAndroid

Eerst leek het van wel, toen weer van niet, maar nu weten we het zeker: Samsung trekt de stekker uit de berichtendienst ChatOn. Behalve in de Verenigde Staten dan, maar voor de rest van de wereld geldt dat de service ophoudt te bestaan.

Samsung ChatOn

In het kader van kostenbesparingen en het verfijnen van het softwareportfolio kondigt Samsung vandaag aan toch te zullen stoppen met de berichtendienst ChatOn. Vanaf 1 februari 2015 houdt de dienst op te bestaan, behalve in de Verenigde Staten. Daar wordt die ophefdatum vooruitgeschoven naar een onbekende dag, maar het zal in elk geval in het eerste kwartaal van het volgend jaar zo zijn dat ook de Noord-Amerikanen het voortaan zonder de chatdienst moeten gaan doen.

Mocht je nou een fervent gebruiker van de dienst zijn, dan ben je sowieso niet in de meerderheid, dan stelt Samsung je in staat al je kostbare berichten, foto’s, video’s en meer te downloaden, zodat je die niet hoeft te missen wanneer de dienst er niet meer is. Eerder kwam al naar buiten dat Samsung voornemens was de dienst plat te gooien, maar hoge piefen binnen het Zuid-Koreaanse bedrijf spraken die berichtgeving tegen – wellicht om een vroegtijdige leegloop bij de berichtendienst te voorkomen, maar dat is slechts giswerk.

ChatOn volgt met deze stap een dienst als Samsung Video in de voetsporen, die eerder dit jaar al hetzelfde lot onderging. Beide producten zijn er niet in geslaagd ook maar een klein beetje effect te hebben op de markt en konden het niet opnemen tegen grootmachten als Amazon, Google, WhatsApp en het Chinese WeChat. Terwijl ChatOn dus met allerlei Samsung Galaxy-toestellen en -apparaten geleverd werd en Samsung geloofde in het open karakter van de chatdienst, slaagde de berichten-app er nooit in echt omarmd te worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.