Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tomb Raider II nu uit op iOS

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2014, 22:26 CategorieApplicaties

Speluitgever Square Enix heeft Tomb Raider II uitgebracht op iOS, een jaar nadat dezelfde uitgever de eerste game uit de serie had geport. Op dit tempo zijn we de komende vier jaar nog verzekerd van toffe titels vanuit Square Enix, aangezien er zes spellen in de eerste serie zijn uitgebracht.

Tomb Raider II

Tomb Raider II is, hoe kan het ook anders, het vervolg op de eerste Tomb Raider en vervolgt het avontuur van archeologe Lara Croft. Het spel kwam in 1997 uit voor Windows en PlayStation en in 1998 voor Mac. In totaal heeft dit deel meer dan acht miljoen verkochte exemplaren op z’n naam staat, waardoor het werd gezien als één van de best verkochte videogames van die tijd. En dat voor een spel dat destijds voortborduurde op de basis die het eerste deel legde, zonder ook maar écht te innoveren.

Heel zwart-wit gezegd verschilt dit deel van z’n voorganger door meer van alles dat al aanwezig was aan te bieden, zoals wapens, meer moves, grotere omgevingen, veel meer vijanden (waaronder veel meer mensen) en technisch gezien op het gebied van lichteffecten. Nu ogen de graphics misschien wat gedateerd, maar ik kan je uit persoonlijke ervaring vertellen dat dit toch wel jé van hét was als het om grafische kwaliteiten ging. Als je geen sterke pc in huis had staan, dan haalde je voor onder meer deze game wel een PlayStation in huis. Mooie tijden.

Tomb Raider II op iOS blijft het bronmateriaal trouw en voegt geen waardevolle dingen toe. Het bevat dezelfde besturing als de port van het eerste deel, waar mensen weinig goede woorden over spraken, dus dat is op zich jammer. Het kost je flink wat tijd en energie hier aan te wennen en het kan mogelijk je gameplay-ervaring in de weg zitten. Maar mocht je je daar overheen kunnen zetten, dan wacht je een tof avontuur die gamers van de wat oudere generatie al helemaal doorlopen hebben. Tomb Raider kost je eenmalig 1,79 euro.

  • Tomb Raider II
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.