Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba toont Encore 2 Write tablets met stylus en Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2014, 11:11 CategorieWindows

Afgelopen september kondigde Toshiba twee nieuwe tablets met stylus aan; de Toshiba Encore 2 Write-modellen. Deze tablets, met een formaat van 8-inch en 10.1-inch, zijn deze week in Italië officieel gelanceerd en moeten vanaf begin 2015 in de schappen liggen.

De Toshiba Encore 2 Write tablets draaien op Windows 8.1-software en beschikken over een Intel Atom Z3735 quadcore-processor. De tablets zijn gebaseerd op de betaalbare Toshiba Encore 2 WT8-B en Encore 2 WT10-A die eerder dit jaar op de markt gebracht werden maar hebben als extraatje een Wacom active digitizer. De modellen worden met active digitizer stylus geleverd waardoor op het scherm geschreven en getekend kan worden.

Verder zijn de Encore 2 Write-modellen voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagruimte dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, Bluetooth 4.0 en WiFi voor draadloze communicatie, een 1.2 megapixel webcam aan de voorzijde, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, stereospeakers met Dolby Digital Plus en Windows 8.1-software. Ook wordt er een jaarabonnement op Office 365 Personal meegeleverd waardoor je de Office-apps een jaar lang gratis kunt gebruiken.

Toshiba-Encore-2-Write

Het 10.1-inch model is daarbij nog voorzien van een microHDMI-uitgang waardoor de tablet met een extern display gekoppeld kan worden. Beide modellen kunnen ook draadloos met een display gekoppeld worden dankzij Wireless Display. De microSD-kaartlezer biedt overigens ondersteuning voor kaarten met maximaal 128GB opslaggeheugen, een welkome uitbreiding voor het ‘zware’ Windows-besturingssysteem. Toshiba brengt ook een Bluetooth-toetsenbord op de markt dat met beide tablets gekoppeld kan worden.

De Toshiba Encore 2 Write tablets moeten in januari naar Europa komen. Over de prijs heeft Toshiba nog niks losgelaten maar we gaan uit van 50 tot 100 euro bovenop de prijs van de Toshiba Encore 2 WT8-B en Encore 2 WT10-A die eerder dit jaar op de markt gebracht werden.

Bekijk alle specificaties en features van de Toshiba Encore 2 Write WT10PE-A en Toshiba Encore 2 Write WT8PE-B.

  • Delen:
Toshiba Encore 2 WT10-A-103
Windows 8
Toshiba Encore 2 WT8-B
Windows 8
Toshiba Encore 2 Write WT10PE-A
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.