Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Touch ID-patent toont meer functies homeknop

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2014, 11:20 CategorieiPad

Een patent van Apple laat zien dat het bedrijf meer plannen heeft voor de homeknop en Touch ID, zoals een andere manier van ontgrendelen. Zo kan Apple bijvoorbeeld je vingerafdruk combineren met een andere beveiligingslaag.

Touch ID

Een nieuw patent van Apple laat zien dat het bedrijf meer plannen heeft voor de homeknop en de Touch ID-technologie. In het patent is te lezen dat gebruikers eerst hun vinger op de scanner leggen om te bewijzen wie ze zijn, waarna er of een patroon nagedaan moet worden (zoals je dat op Android-apparaten doet) of een cijfercombinatie moet worden ingevuld door aan een ronde knop te draaien, met cijfers eromheen (zoals dat vroeger ging met die oude kluizen). Het levert een dubbele beveiliging op.

Het patent laat ook nog een paar andere manieren zien waar de sensor voor gebruikt kan worden. Gebruikers kunnen nu al met een lichte tap het scherm een beetje naar beneden schuiven, zodat het bovenste gedeelte beter bereikbaar is en je zelfs de iPhone 6 Plus met één hand kunt blijven bedienen, maar het zou in theorie kunnen voorkomen dat Apple de homeknop als een soort optische trackpad wil inzetten, zoals we dat onlangs weer tegenkwamen in de Blackberry Classic-smartphone.

Nu kun je misschien denken dat een extra laag beveiliging bovenop je vingerafdruk wellicht een beetje te veel van het goede is. Maar wanneer je nou eenmaal gevoelige informatie op je phablet, smartphone of tablet hebt staan, is het verdomd handig dat je weet dat alles ook echt veilig, achter twee deuren zogezegd, is opgeborgen. Het staat in elk geval vast dat Apple het niet bij de huidige gang van zaken wil laten en manieren onderzoekt die eveneens gebruikmaken van de al bestaande technologie. En dat is altijd positief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.