Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter-apps geüpdatet met nieuw menu voor fotofilters

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 14:28 CategorieAndroid

Twitter heeft aangekondigd dat het zijn apps heeft voorzien van een nieuw menu voor fotofilters, dat sterk doet denken aan Instagram. Het menu maakt het mogelijk de foto’s veel gemakkelijker te voorzien van filters, aangezien je nu direct ziet welke er allemaal zijn.

Twitter

Wanneer je teveel filters op je foto’s toepast, kan je foto erg lelijk of juist een gigantische cliché worden. Om je meer controle over je filtergebruik te geven, heeft Twitter zijn iOS- en Android-apps voorzien van een nieuw filtermenu, dat sterk doet denken aan de interface van de fotodeel-app Instagram. Wanneer je nu twee keer tapt op zo’n filter, verschijnt er een slider waarmee je de intensiteit van die filter kunt aanpassen. Zo heb je precies in de hand hoeveel ‘hipster-uitstraling’ je foto straks gaat genereren, met al die verschillende effecten.

Twitter introduceerde in 2012 zijn eerste fotofilters, nadat Instagram daar een nieuwe rage van had gemaakt. Maar het implementeren van die foto’s verliep niet altijd even best en soms moest je goed kijken naar wat er veranderd was en hoe je de foto een ander effect kon geven. Wist je niet dat je op het verschenen veld op de foto moest tappen om hem uitvergroot te zien, waarna je vervolgens naar links of rechts kon swipen om hem te vergelijken met een andere filter, dan zat je waarschijnlijk vaak voorover gebogen, met half gesloten ogen.

Daar komt vanaf vandaag verandering in, aangezien Twitter een nieuwe update heeft uitgerold. Nu kun je direct uit een rij met filters kiezen, terwijl de foto in het groot op je beeldscherm blijft staan. Instagram hanteert een soortgelijke interface, maar in sommige gevallen kunnen je beter iets goeds jatten dan iets slechts bedenken. Je kunt overigens kiezen uit je favoriete filterstijlen, dus daar is geen verandering in aangebracht. Andersom zagen we Facebook, eigenaar van Instagram, al eerder de hashtags overnemen van Twitter.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.