Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video’s opslaan met videochat-app Qik van Skype

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2014, 10:58 CategorieAndroid

Skype heeft een nieuwe update voor de videochat-app Qik uitgerold, waarmee het mogelijk is video’s op te slaan die je eerder hebt opgenomen. De update is nu live voor Android maar iOS-bezitters moeten er nog eventjes op wachten.

Qik van Skype

Skype heeft dit weekend een update vrijgegeven voor z’n hippe videochat-applicatie Qik. Met de update is het vanaf nu mogelijk op Android video’s op te slaan van de gesprekken die je zojuist gevoerd hebt, waarna je ze kunt opsturen naar andere vrienden. Heb je een iPhone 6 Plus of een iPad? Dan moet je nog even wachten totdat de update live gaat; dat kan elk moment gebeuren. Wanneer je op de video binnen de chat tapt, dan verschijnt er de optie de video op te slaan. Handig voor wanneer je een tof grapje hebt uitgehaald.

Verder krijgen we te maken met de gebruikelijke bug fixes en prestatieverbeteringen en zoals altijd ontbreekt er ieder spoor van wat er precies verbeterd is. De boodschap is in elk dat je ervaring met Qik er natuurlijk gigantisch op vooruitgaat. Oh, en de ontwikkelaars hebben een grappige easter egg verstopt in de applicatie. Omdat het bijna kerst is. Waarschijnlijk staat de feature al op je tablet of phablet, maar kun je er nog niet bij. Skype geeft aan dat je de komende dagen met je apparaat moet schudden – dan zul je dus iets zien gebeuren.

Skype lanceerde mid oktober een nieuwe chat-app, genaamd Qik. Waarschijnlijk moet je het woord uitspreken als het Engelse ‘quick’, aangezien deze app is gemaakt voor het versturen van snelle, spontane videoboodschappen. De app haalt onder meer inspiratie uit andere apps waar het snel laten verdwijnen van de informatie op het scherm centraal staat – oké, deze video’s blijven twee weken beschikbaar om naar te kijken na het versturen ervan, dat staat natuurlijk in schril contrast met de snelheid waarmee foto’s verdwijnen op Snapchat.

  • Qik
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.