Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC begin 2015 terug in de App Store

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2014, 22:13 CategorieApplicaties

Nadat de populaire VLC-mediaspeler ineens verdween uit de App Store, is nu bekendgemaakt dat we de applicatie snel mogen terug verwachten. De app is nu al meer dan vier maanden afwezig uit de App Store.

VLC-mediaspeler voor iOS

Felix Paul Kuehne, hoofd aan het ontwikkelteam van VLC dat verantwoordelijk is voor de iOS-versie, heeft bekendgemaakt dat iOS-bezitters begin 2015 wederom gebruik kunnen maken van de VLC-mediaspeler op hun iPhone en iPad. De applicatie is nu al vier maanden uit de App Store verdwenen. Sinds de release van iOS 8 is de app niet meer te vinden in de App Store – maar niemand vertelt waarom de app zomaar uit de digitale winkel verdwenen is. Wel werd er gezegd dat Apple en VLC samenwerken aan een oplossing.

Maar voor welk probleem, is nog steeds niet duidelijk. Na maanden radiostilte kwam het bedrijf ineens begin december naar buiten met de mededeling dat VLC terugkeert naar iOS, maar dan in een semi-publiekelijke TestFlight beta trial, waar helaas niet iedereen toegang tot heeft gekregen. Het ging om een geüpdatete versie van de applicatie, waarschijnlijk om te kijken of het probleem – wat dat ook moge zijn – was opgelost en alles naar behoren werkt. En die tests hebben hun vruchten afgeworpen zo te zien.

Keuhne maakte dit nieuws bekend nadat hij inging op klachten die gebruikers hadden over VLC. Op Twitter kwam de ontwikkelaar laten nog met het bericht dat het nu niet lang meer duurt voordat de app terugkeert naar de App Store. Onlangs lanceerde VLC nog VLC for iOS versie 2.4.0, met daarin een aantal verbeteringen. Hopelijk duurt het nu niet lang meer voordat iedereen weer de applicatie kan downloaden: voor nieuwe gebruikers als een verse app en voor oude gebruikers als een update voor die oude app. Dat zou een mooi begin van 2015 zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.