Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC-mediaspeler uit de bèta, nu echt uit op Android

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2014, 9:53 CategorieAndroid

De VLC-mediaspeler is nu al meer dan twee jaar in bèta op Android, maar vanaf nu is de echte versie verkrijgbaar op het platform. En mocht je een iOS-apparaat hebben, dan zul je nog even geduld moeten hebben; VLC voor iOS komt er (weer) aan.

VLC-media player

Als je een beetje verstand van of affiniteit met media en tech hebt, dan ben je ongetwijfeld bekend met de VLC-mediaspeler. Die mediaspeler wint al jaren de harten en zielen van pc-gebruikers, aangezien die al hun favoriete (meestal gedownloade) video- en muziekbestand afspeelt, zonder haken en ogen. Omdat we steeds meer met onze tablets en phablets doen, is een alternatieve mediaspeler die meerdere bestanden dan de standaard mediaspeler kan afspelen, meer dan welkom. En op Android is hij dan eindelijk officieel uitgebracht.

De afgelopen twee jaar heb je wellicht al dat bekende oranje-witte pionnetje op je scherm zien staan. Dat kan heel goed, dan heb je te maken gehad met de bètaversie van de VLC-mediaspeler. In die (lange) periode heeft het bedrijf achter de mediaspeler een hoop aspecten en ideeën getest, toegevoegd en weer geschrapt en al dat werk heeft ervoor gezorgd dat we nu een gestroomlijnde versie van de mediaspeler uit de Google Play Store kunnen downloaden. Helaas zonder Chromecast-ondersteuning, maar wellicht komt dat later nog.

We hebben nu dus eindelijk een stabiele en officiële release van de VLC-mediaspeler op Android. Ook heeft VLC meteen een aantal bugs aangepast, die voorkwamen op Android 5.0 of apparaten met een ARMv8-processor. Momenteel draait de applicatie meer dan prima op de moderne toestellen, maar het kan voorkomen dat de oudere modellen wat problemen vertonen. Dat kan zowel met de hardware als de type bestanden te maken hebben. De VLC-mediaspeler is via de onderstaande link geheel gratis te downloaden.

  • VLC-mediaspeler
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.