Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

World of Tanks Blitz bevat cross-platform multiplayer

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 10:16 CategorieAndroid

De game World of Tanks Blitz is al een tijdje uit op iOS en is vanaf nu ook verkrijgbaar op Android, inclusief cross-platform multiplayer. Dat houdt in dat het niet uitmaakt of je een Android- of iOS-apparaat hebt, aangezien iedereen het tegen elkaar kan opnemen.

World of Tanks Blitz

Wanneer je een fervent pc-gamer bent, dan ken je ongetwijfeld de titel World of Tanks. Het is een populaire free-to-play oorlogsspel, dat regelmatig wordt voorzien van nieuwe content. Mensen met een iOS-apparaat hebben het spel al meer dan een jaar kunnen spelen op hun iPads en iPhones en meestal zorgt dat wel voor irritatie bij Android-gamers. Maar dit keer ligt het misschien anders, omdat World of Tanks Blitz cross-platform multiplayer ondersteunt en spelers daardoor direct kunnen rekenen op een grote gebruikersbasis.

Cross-platform multiplayer houdt in dit geval in dat het niet uitmaakt of je nou iets van Apple of Google hebt, je kunt het tegen iedereen opnemen. Daardoor heb je opeens toegang tot heel wat spelers die al online te vinden zijn en hoef je als nieuwkomer ook niet te wachten tot er een gemeenschap rondom de game is ontstaan. In World of Tanks draait het niet zozeer om het realisme, ook al zijn de tanks en locaties gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog, het draait echt om de actie en de (versimpelde) besturing die dat toelaat.

Mocht je niet bekend zijn met de game(serie), dan wacht er een uitgebreide tutorial op je. World of Tanks Blitz kost je niets om te downloaden, maar er zijn wel in-app-aankopen aanwezig. Die aankopen zijn overigens helemaal optioneel en bieden je geen echte voordelen ten opzichte van andere spelers, omdat het met name gaat om nieuwe tanks, nieuwe kleuren voor de tanks, et cetera. De balans van de game is zo goed ontwikkeld, dat geen tank echt de sterkste blijkt te zijn en dat is een richting van microtransacties die wij graag zien in games.

  • World of Tanks
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.