Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Xiaomi Mi Pad 2 krijgt Intel Atom-processor’

Geschreven door
Geplaatst op24 december 2014, 12:25 CategorieAndroid

De kans is groot dat het merk Xiaomi je niet veel zegt maar de Chinese fabrikant heeft in een jaar tijd aardig wat indruk weten te maken, ook op het gebied van tablets. Xiaomi lanceerde eerder dit jaar de Mi Pad, ’s werelds eerste tablet met een Nvidia Tegra K1-processor en een aantrekkelijk prijskaartje. Inmiddels draait de geruchtenmolen over een opvolger op volle toeren.

Via de Chinese variant van Twitter, Weibo, zijn deze week afbeeldingen van wat mogelijk de opvolger van de Mi Pad is verspreid. Het meest opvallende wat we hieruit op kunnen maken – als we ze even als authentiek beschouwen – is dat Xiaomi deze keer kiest voor een Intel-processor, een 1.8GHz-chip uit de Atom-familie. Daarnaast is het design iets minder ‘gejat’ van de iPad mini en lijkt de tablet meer op een opgeblazen smartphone. Wel heeft het scherm nog steeds een formaat van 7.9-inch.

Verder kunnen we uit de afbeeldingen opmaken dat de Xiaomi Mi Pad 2 beschikt over 2GB aan werkgeheugen, is uitgerust met 16GB aan opslaggeheugen en draait op Android 4.4.4 KitKat met daar overheen wederom de MIUI-skin van de Chinese fabrikant. Maar, zoals altijd moeten we deze foto’s en geruchten met een flinke korrel zout nemen. Onlangs dook immers ook een benchmarkresultaat op van een 9.2-inch tablet die door Xiaomi ontwikkeld zou zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.