Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Xiaomi werkt aan betaalbare tablet’

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 12:22 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Xiaomi zou momenteel bezig zijn met een betaalbare tablet, die ergens volgend jaar op de markt moet verschijnen. Over de tablet wordt gezegd dat hij een scherm van 9,2 inch krijgt en soepel zal presteren.

Xiaomi

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft in korte tijd toch z’n stempel weten achter te laten op de smartphone-markt. Tenminste, voornamelijk in China dan, waar het bedrijf goede toestellen heeft gelanceerd waarmee het zowel Apple als Samsung voorbij gestreefd is als het gaat om verkochte aantallen binnen die regio. Momenteel staat Xiaomi wereldwijd op de derde plek als het om smartphones fabriceren gaat, dus je kunt ervan uitgaan dat het bedrijf die opmars wil voortzetten en vasthouden.

Volgens de laatste geruchten zou het bedrijf, dat eigenlijk vanuit het niets zo groot is geworden, momenteel werken aan een eigen tablet – Xiaomi zou naar verluidt ook Apple en Samsung willen verslaan op de tablet-markt. Die tablet heet The Mi, heeft een scherm van 9,2 inch en hij zou omgerekend zo’n honderd dollar kosten, wat voor ons neerkomt op 82 euro. Onder de motorkap vinden we een 1.2 GHz quad-core Snapdragon 410-processor, een Adreno 306 GPU, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan interne schijfruimte.

Qua resolutie zal de tablet je tegenvallen; met z’n 720 x 1280 pixels behaalt deze slechts een pixeldichtheid van 159, wat echt extreem laag is en wat dus voor minder scherp ogend beeld gaat zorgen. Qua prestaties zal de tablet gelijk zijn aan een iPad Mini. Xiaomi verwacht dat The Mi extreem populair gaat zijn vanwege de lage prijs, maar dat is natuurlijk nog maar te bezien. Of de tablet ook naar Europa komt, is nog niet bekend, maar gezien de plannen van het bedrijf om ook internationaal door te breken zal het waarschijnlijk wel gebeuren.

  • Delen:

Reacties

  1. hugo
    03 december, 2014 om 13:50

    Deze tablet gaat helemaal niet waarschijnlijk naar Europa. Allereerst heeft Xiaomi pas sinds 2014 de strategie echt naar het buitenland te gaan en hebben zij aangegeven de doelstelling van 10 landen niet gehaald. Ze hebben daarom een aantal landen (zoals Brazilië, Turkije en Rusland) naar een later moment verplaatst (2015 of later). Dit betekend dat, hoewel import altijd al mogelijk was (waar een wil is, is een weg), deze tablet niet in Europa (laat staan Nederland) verkocht zal worden in de komende 1,5-2 jaar.

    Gezien de ontwikkelingen van tabblets/telefoons en xiaomi zullen ze tegen die tijd al lang weer een opvolger van de Mipad hebben, die veel betere specs heeft en dus voor de Nederlandse markt veel aantrekkelijker zal zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.