Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube begint met uitrol offline playback

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2014, 11:49 CategorieAndroid

YouTube heeft bekendgemaakt dat het is begonnen met de uitrol van de offline playback-feature, waar je video’s kunt opslaan in de cache van je smartphone of tablet. Op het moment is de functie nog niet beschikbaar in Nederland.

YouTube

Google heeft aangekondigd dat YouTube nu bezig is met de uitrol van de offline playback-feature voor de Android-app van YouTube. Maar nog niet voor iedereen. Nee, voorlopig is deze feature alleen beschikbaar voor mensen die in India, Indonesië en de Filipijnen wonen, omdat daar het internet soms niet op het niveau is van het westen en ook niet iedereen toegang heeft tot snel internet. Door video’s offline beschikbaar te maken, is het voor de mensen in die drie landen alsnog mogelijk video’s te bekijken via YouTube.

Met de offline playback-functie is het dus mogelijk video’s offline binnen de YouTube-app (voorlopig ook nog alleen op Android) te bekijken. De app slaat de video tot 48 uur op in de cache van je telefoon of tablet, zodat je hem dus later kunt terugkijken. In het proces van de video opslaan, kun je ook nog de keuze maken in welke resolutie je dat wil doen. Zo kun je video’s met een lagere resolutie sneller downloaden en daar meer van opslaan, dan video’s met een hoge resolutie en dat heeft alles te maken met de bestandsgrootte.

Eerder dit jaar hintte Google al naar offline playback voor de YouTube-app, maar het bedrijf maakte toen niet bekend wanneer we die feature zouden zien. Ook nu zijn details voor de rest van de wereld schaars en weten we niet wanneer offline playback naar Nederland toe komt. Eerder kreeg de YouTube-app al een andere grote update waarmee het eindelijk voldoet aan de richtlijnen van Android 5.0 Lollipop. Ook kreeg het nieuwe zoekfilters, waarmee je gemakkelijker en sneller je video’s kunt vinden waarnaar je op zoek bent.

  • YouTube
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.