Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube ook eindelijk voorzien van Material Design

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2014, 10:21 CategorieAndroid

Terwijl de meest gebruikte apps van Google al allemaal voorzien waren van een nieuw jasje, bleef YouTube jammer genoeg achter. Tot nu dan, want Google heeft ook eindelijk de Android-app van YouTube een nieuw design gegeven, zodat het beter bij Lollipop past.

YouTube

Daar is-ie dan: het Material Design voor de YouTube-app op Android is eindelijk aangekomen. Momenteel rolt Google de update uit naar alle tablets, phablets en smartphones, dus het kan zijn dat je er nog even op moet wachten. Waarschijnlijk krijg je de update dit weekend al, dus geen zorgen. Met deze update brengt Google ook de YouTube-app qua design naar een hoger niveau, door hem te voorzien van het Material Design. Verwacht meer ruimte voor je profiel, een fellere kleur rood en handige features die je helpen video’s te zoeken.

De update brengt ook een aantal handige filters met zich mee, die het je nog gemakkelijker moeten maken de video’s te vinden waar je naar op zoek bent. Naast de update naar het Material Design, dat geïntroduceerd werd in Android 5.0 Lollipop, verhelpt Google ook een aantal problemen die de app had en zien we prestatieverbeteringen. Maar zoals altijd staan die niet letterlijk vermeld, dus weten we niet precies wat er dan is aangepast en gaan we er zoals altijd van uit dat het om dingen gaat die onder de motorkap van de app zitten.

Google heeft flink wat succes de laatste tijd met YouTube. Onlangs brak de app nog een record qua aantal downloads: hij is, alleen op Google Play al, meer dan een miljard keer gedownload. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er nu een miljard mensen zijn met de apps – hoeveel Android-apparaten heb jij thuis liggen? – maar het toont wel aan hoe populair de app en de website is. Ook zijn er nu mensen die hun dagelijkse brood verdienen met de videostreamingdienst en wordt er regelmatig ‘breaking news’ op teruggevonden.

  • YouTube
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.