Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo ziet Google Hangouts er uit met meer Material Design

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 10:02 CategorieAndroid

Hoewel de Google Hangouts-app al is voorzien van wat Material Design, bestaat er nog steeds voldoende ruimte voor verbetering. Het is niet bekend wanneer deze update wordt doorgevoerd, maar het zal niet lang meer duren.

Google Hangouts

Toen Google destijds over het Material Design sprak, werd ook meteen duidelijk dat alle bestaande apps in periodes zouden worden voorzien van nieuwe features en het nieuwe uiterlijk. En de Google Hangouts-app is al maanden geleden aan de reis begonnen, maar tot op de dag van vandaag voelt de app nog niet modern of goed aan. Veel gebruikers vinden de layout een rommeltje, missen vertrouwde knoppen die eerdere versies van de applicatie wel hadden en klagen over het feit dat het icoontje van de app nog steeds niet is aangepast.

google-hangouts-1

Vandaag zien we in elk geval een stap in de goede richting. Google heeft namelijk aan de Hangouts-app gewerkt en laten zien hoe het met de voortgang staat. Het menu aan de linkerkant, alsmede de  layout, is nu een stuk overzichtelijker en komt meer overeen met wat het Material Design te bieden heeft, er zijn nieuwe icoontjes te zien en ook het icoontje van de applicatie zelf past nu beter bij Android 5.0 Lollipop. Het kleurgebruik is nu wat donkerder dan voorheen, maar deze kleur groen straalt meet 5.0 uit dan de kleur die we nu nog zien.

Het menuknopje staat nu niet meer tegen de rand aan, maar is een stukje naar rechts verplaatst. Ook zien we die grote header, waar ruimte is voor je profielfoto. Hoewel dit dus al een stap in de goede richting is, is dit mogelijk nog niet het eindstation voor Hangouts. Er zitten her en der nog wat kinken in de kabel en er missen nog wat features en hopelijk worden die bij de update erna verholpen en toegevoegd. Wanneer deze versie van Google Hangouts wordt uitgerold, is trouwens nog niet bekend – maar het kan niet lang meer duren.

  • Google Hangouts
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.