Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

1Password ondersteunt nu ook tweestaps-verificatie

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2015, 10:16 CategorieApplicaties

De populaire passwordmanager 1Password heeft gisteren een update voor de iOS uitgebracht. Door deze update ondersteunt de app onder andere tweestaps-verificatie, ook wel two-step authentication genoemd. Daarnaast werd een zogenaamde ‘login creator’ toegevoegd, en werd de 1Password widget bijgewerkt.

1Password

1Password is een uitgebreide app met een simpel idee: het overbodig maken van het onthouden van al je wachtwoorden. In plaats daarvan sla je al je wachtwoorden op in de 1Password app. Hierdoor hoef je maar een wachtwoord te onthouden: je master password. Voer deze in en je krijgt toegang tot al je wachtwoorden. Hierdoor kun je geavanceerdere en langere wachtwoorden gebruiken omdat je ze toch niet te onthouden en worden accounts dus minder snel gehackt. Bovendien kan 1Password wachtwoorden automatisch in de browser of in apps invullen.

Tweestaps-verificatie

Tweestaps-verificatie is een extra veiligheid die al langer bestaat maar nu ook aan 1Password is toegevoegd. Het idee is dat je naast je wachtwoord ook nog een unieke code moet invoeren die gegeneerd wordt op basis van gegevens van je smartphone en de tijd. Hierdoor kun alleen jij de code aanmaken, omdat alleen jij toegang hebt tot je telefoon. Voorheen was het nodig om voor tweestaps-verificatie een extra app te gebruiken, nu zit de functie ingebouwd in de 1Password app.

Login creator

De login creator is een nieuwe feature. Hiermee wordt het gemakkelijker om websites toe te voegen en een beter wachtwoord te maken wanneer je pas sinds korte tijd 1Password gebruikt. De login creator laat je je gebruikersnaam invoeren, en verandert vervolgens zelf je wachtwoord en voegt deze toe aan 1Password. Zo hoef je niet zelf naar alle websites te gaan en je wachtwoord te veranderen en deze toe te voegen. Login creator werkt op dit moment echter nog niet met alle websites en services.

Alleen voor 1Password Pro gebruikers

De nieuwe features van de 1Password app zijn alleen beschikbaar voor 1Password Pro gebruikers. Je kunt 1Password Pro kopen voor €9,99 via een in-app aankoop, de normale versie van de app is gratis. De nieuwe features zijn daarnaast alleen nog beschikbaar voor gebruikers van de iOS app.

  • 1Password
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.