Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

6 opvallende tablets waar we naar uitkijken in 2015

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2015, 11:57 CategorieTablet Tips

In het nieuwe jaar komen er weer een hoop tablets uit, maar welke vallen nou echt op? We bekijken alvast zes opvallende tablets voor 2015, waaronder de iPad Pro. Ook al is die nog niet aangekondigd.

De 6 meest opvallende tablets voor 2015

De onderstaande tablets hebben op hun eigen manier iets speciaals te bieden. Zo kan de iPad Pro de eerste Apple-tablet worden met een groot scherm, is de Jide Remix Ultra een prima alternatief voor de Microsoft Surface Pro 3 en haal je met de HP Slate Pro 8 of 12 direct een coole gadget, in de vorm van de ultrasone stylus, in huis. Ben je eens op zoek naar wat anders, denk dan aan de Jolla SailFish Tablet, die met z’n eigen besturingssysteem een unieke ervaring kan bieden. We bespreken de tablets hieronder in iets meer detail en voegen links toe naar de desbetreffende productpagina’s en nieuwsberichten, voor meer achtergrondinformatie.

 Apple iPad Pro

Nee, de iPad Pro is officieel nog niet aangekondigd maar alle geruchten wijzen erop dat het dit jaar gaat gebeuren en dat Apple de grote iPad in 2015 gaat lanceren. Er is een hoop te doen over deze tablet: zo krijgt de tablet een scherm van 12,2 of 12,9 inch, een verbeterde A8-processor (A8X) en zou het een aangepaste versie van iOS, met elementen van OS X, gaan krijgen. Daarnaast wordt er gesproken over stereospeakers aan alle kanten en een simpele stylus, die alleen geschikt is voor gebruik met de iPad Pro. Wat er voor de iPad Pro betaald moet worden is nog niet duidelijk maar Apple kennende hangt er weer een premium prijskaartje aan het apparaat.

ipad-pro-render

Jolla SailFish Tablet

Over opvallende tablets gesproken: daar is de Jolla SailFish Tablet er toch zeker eentje van. Het project dook voor het eerst op via Kickstarter, waar het al snel één miljoen dollar ophaalde. De Jolla Tablet heeft een scherm van 7,9 inch, met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Hij draait op een Intel Atom-processor met vier kernen en is uitgerust met 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen, dat met een microSD-kaart kan worden uitgebreid. Ook is er een 5 megapixel-camera aan boord. Ook krijgt de tablet mogelijk een splitscreen-functie. In de Nederlandse winkels zal de Jolla Tablet waarschijnlijk niet verschijnen, dus als je interesse hebt is Kickstarter de beste optie.

Jolla-SailFish-tablet

Google Project Tango

Project Tango is een project van Google waarin het analyseren en scannen van de 3D-omgeving centraal staat. Deze Google-tablet heeft Nvidia Tegra K1-processor, 4GB aan werkgeheugen, een 7-inch ips lcd-display met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels, camera’s aan de voorzijde en achterzijde, 128GB aan opslaggeheugen en draadloze communicatie middels 4G, bluetooth en wifi. De Project Tango-tablet draait op Android 4.4.2 KitKat, maar de verwachting is dat deze versie snel plaatsmaakt voor Android 5.0 Lollipop. Inmiddels is de Project Tango-tablet in de Amerikaanse Play Store verschenen voor een prijs van 1.000 dollar. Later dit jaar moet de tablet ook voor Nederlanders te koop zijn. Maar, het toestel is voornamelijk bedoeld voor ontwikkelaars van apps en toepassingen.

Google-Project-Tango

Nokia N1

Dit is het Android-antwoord op de iPad Mini. De Nokia N1 beschikt over een 7.9-inch ips lcd-display met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Onder de motorkap vinden we een Intel Atom Z3580-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook is de tablet voorzien van een 8 megapixel-camera aan de achterzijde, een 5 megapixel-camera aan de voorzijde, stereospeakers, een type-c usb-connector en een 5.300mAh accu. In China blijkt de Nokia N1 al een groot succes maar of de tablet ook naar Nederland komt dit jaar is nog maar de vraag.

Nokia-N1-2

HP Slate Pro

HP komt binnenkort met de Pro Slate 12 en  Pro Slate 8. Beide tablets draaien op Android-software, beschikken over een Snapdragon 800-processor en zijn voorzien van de nieuwe Q-Pen stylus. Deze stylus werkt op basis van ultrasone geluiden die via vijf luidsprekers verstuurd worden om zo tot een driedimensionaal beeld van de ruimte, en dus de positie van de stylus, te komen. Hierdoor kan op elk oppervlak getekend of geschreven worden en kan dit vertaald worden naar het scherm van de tablet. De Pro Slate-tablets verschijnen binnenkort op de Nederlandse markt.

HP-Pro-Slate-12

Jide Remix Ultra

De Jide Remix Ultra kan gezien worden als de Android-versie van de Microsoft Surface Pro. De tablet is voorzien van een 11.6-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en draait op een Nvidia Tegra 4-processor met een kloksnelheid van 1.81GHz. Onder de motorkap zien we verder 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen, dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Verder is de tablet voorzien van alle moderne communicatieverbindingen, twee 5 megapixel-camera’s en een kickstand. In februari moet de Jide Remix Ultra tablet als Kickstarter-project verschijnen en kun je de tablet dus kopen door in het project te investeren. De prijs bedraagt waarschijnlijk 450 dollar.

Jide Remix Ultra-2

Tablet reviews

We hebben het afgelopen jaar een groot aantal van de nieuwe tablets die in Nederland gelanceerd zijn aan een review onderworpen en gaan hier natuurlijk ook in 2015 mee door. Wil je meer weten over onze ervaringen met een specifieke tablet? Neem dan een kijkje in ons tablet review archief.

Meer tips en adviezen

Heb je de knoop doorgehakt en ga je een tablet aanschaffen? Neem dan eerst ons artikel met vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet nog even door. Meer informatie over het kopen van een tablet vind je in ons archief met tablet tips en onze pagina met informatie voor beginners. Mocht je al weten wat je zoekt maar meerdere modellen willen vergelijken, dan kun je terecht in onze tablet database. Hier verschijnen bovenstaande tablets ook zodra ze gelanceerd zijn in Nederland.

  • Delen:

Reacties

  1. l. derwall
    01 februari, 2015 om 16:21

    Inmiddels is mijn Samsung Galacy S5 geüpgraded naar Android 5.0 Lollipop dus

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.