Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanwijzingen voor nieuwe Huawei MediaPad 10 gespot

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2015, 13:24 CategorieAndroid

Op het gebied van smartphones weet Huawei al een tijdje indruk te maken, vooral ook op de Europese markt. Op het gebied van tablets blijft het bedrijf nog wat achter maar wellicht komt daar in 2015 verandering in. In de database van de WiFi Alliance zijn namelijk aanwijzingen voor de komst van nieuwe modellen opgedoken.

Uit de documenten van de WiFi Alliance kunnen we opmaken dat Huawei werkt aan 10-inch tablets die gaan onder de naam MediaPad T1. Om precies te zijn gaan het om de modellen MediaPad LA21-T1, T1-A23L, A22L-T1 en T1-A21w. Wat het exacte verschil is tussen deze modellen is vooralsnog onduidelijk maar we kunnen uitgaan van WiFi-only, WiFi plus 3G en WiFi plus 4G modellen.

Verder weten we dat de tablets draaien op Android-software, al is de versie niet bekend, beschikken over een 802.11n WiFi-module en zijn voorzien van een quadcore-processor. Mogelijk gaat het om de Qualcomm Snapdragon 410-processor, welke dan waarschijnlijk vergezeld wordt door 1GB aan werkgeheugen en 8GB of 16GB aan opslaggeheugen.

Begin maart gaat in Barcelona MWC 2015 van start en krijgen we waarschijnlijk meer te horen over de tabletplannen van Huawei. CES 2015 was dit jaar immers een grote tegenvaller op het gebied van tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.