Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer voorziet Aspire R 13 convertible van Intel Core M-processor

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2015, 21:07 CategorieWindows

Acer gaat verschillende mobiele producten voorzien van Intel Core-processors van de vijfde generatie, waaronder de R13-convertible. De nieuwe Core M-processor van Intel verbetert de prestaties, de grafische weergave en de levensduur van de batterij.

Acer R13

Vandaag heeft Acer bekendgemaakt zijn mobiele producten – te beginnen met de reeks convertibele R 13-notebooks en de S7-ultrabooks – te gaan voorzien van Intel Core M-processors van de vijfde generatie. Tevens krijgen de producten de nieuwste 802.11ac-specificatie voor draadloze netwerken, voor snelle en betrouwbaardere internetverbindingen. De nieuwe Intel Core-processor van de vijfde generatie is ontwikkeld voor betere prestaties, een verbeterde grafische weergave en batterijduur.

De apparaten uit de Aspire R 13-serie zijn nog geen 1,8 cm dik en wegen slechts 1,5 kg en combineren de productiviteit van een notebook met het gemak van een tablet. Het Acer Ezel Aero-scharnier laat het scherm van 13,3 inch 180 graden draaien. Dit maakt verschillende gebruiksmodi mogelijk, waaronder: Notebook, Stand, Pad en Display. Ook hebben de apparaten een Solid State Drive van maximaal 1TB met RAID 0-ondersteuning, tot 8GB geheugen en een touchscherm met WQHD-resolutie 2560 bij 1440 of FHD-resolutie van 1920 bij 1080.

Acer-Aspire-R13-Convert

De Acer Aspire R13 Convert draait op Windows 8.1-software, de op het moment van schrijven meest recente versie van Windows 8. Deze versie biedt toegang tot zowel de desktopinterface als de touch-interface. Acer levert wat zelf ontwikkelde apps als Acer Cloud mee maar een licentie voor Office 2013 of Office 365 Personal ontbreekt. Dit moet door de gebruiker zelf aangeschaft worden. Aangenomen wordt dat deze hybride ook meteen klaar is voor Windows 10, nadat Microsoft aangaf dat alle huidige apparaten de overstap zouden kunnen maken.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Aspire R 13-serie met Intel Core-processors van de vijfde generatie en 802.11ac is met ingang van januari vanaf 999 euro verkrijgbaar in Benelux.

  • Delen:
Acer Aspire R13 Convert
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.